Κύμα παραιτήσεων καταγράφεται στο ΕΣΥ

H κυβέρνηση επιμένει να αδιαφορεί για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας.

21316108 EV GK 050415 NOSOKOMEIO1 768x576 1

Στα πρόθυρα λουκέτου βρίσκεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς παραιτήθηκε η διευθύντρια του τμήματος Εύα Μιχαηλίδου. Η μονάδα πλέον απειλείται με λουκέτο αν δεν βρεθεί λύση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στη μονάδα το προσωπικό αποτελείται από 3 άτομα, ο ένας εκ των οποίων έχει λάβει 9μηνη γονική άδεια, ενώ μετά την παραίτηση της διευθύντριας θα μείνουν μόλις 2.

«Παραιτήθηκα στις 24 Ιουλίου και θα εργάζομαι κανονικά μέχρι να βρεθεί λύση. Αν δεν υπάρξει αντικατάσταση στις αρχές Σεπτέμβρη που θα κλείσει η μονάδα για τη γενική απολύμανση, θα σταματήσω ούτως ή άλλως τότε. Μένω με δική μου πρωτοβουλία για τους ασθενείς» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στο news247.gr

 

Mε εντολή του ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννης Καρβέλης ζητά να ενισχυθεί με 4 νοσηλευτές η ΜΕΘ, ενώ με έγγραφο ζητά από το υπουργείο την προκήρυξη 2 θέσεων επιμελητών Β.

«Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης δεσμεύτηκε να αποστείλει άμεσα και να ζητήσει με επείγον έγγραφό του την προκήρυξη 2 θέσεων επιμελητών Β’ για την ΜΕΘ Αγρινίου και ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να ενισχύσει τη ΜΕΘ άμεσα με 4 νοσηλευτές, ο οποίος και ανταποκρίθηκε. Η διευθύντρια της ΜΕΘ παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί και ανέπτυξε τους λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση. Απαίτησε να βρεθούν λύσεις για τη μονάδα παρά την αποχώρησή της. Τονίστηκε στη συνάντηση η οριακή λειτουργία της ΜΕΘ το τελευταίο 7μηνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου.

 

Παραιτήσεις στα Χανιά

Την ίδια ώρα χάος επικρατεί και στο νοσοκομείο Χανίων, όπου τρεις γιατροί οι οποίοι εφημέρευαν καθημερινά, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν αφού κανένας δεν ασχολήθηκε με τις δραματικές προειδοποιήσεις τους.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, τρεις χειρουργοί είχαν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών τους, αφού οι δύο γιατροί που εφημέρευαν καθημερινά, καλούνταν να αντιμετωπίζουν όποιον ασθενή από τα επείγοντα χρειαζόταν επέμβαση, ενώ παράλληλα έπρεπε να βρίσκονται όλοι τη μέρα στα Επείγοντα!

Παράλληλα, εξέφρασαν ανησυχία και για την ίδια την χειρουργική διαδικασία, καθώς όπως είπαν, ένα χειρουργείο απαιτεί παρουσία τριών γιατρών, επομένως τι θα γινόταν αν έπρεπε να διαχειριστούν παράλληλα και ασθενή στα επείγοντα;

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…