Newsroom

Newsroom

Κύμα κακοκαιρίας με χιόνια και στην Αττική

Στα λευκά έντυσαν τα χιόνια περιοχές γύρω από την Αθήνα. Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες.

παρνηθα

Κακοκαιρία με πολύ κρύο και χιόνια – στην Πάρνηθα και πέριξ της Αττικής – είναι σε εξέλιξη. Πολλές περιοχές ντύθηκαν στα λευκά ενώ παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες έχουν φέρει ξαφνικά τον χειμώνα στη χώρα.

Στα «λευκά» έχει ντυθεί η Δυτική Μακεδονία μετά και τις έντονες χιονοπτώσεις. Ίδια εικόνα και σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα, όπου στην Φλώρινα κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία, ενώ στον δήμο Πρεσπών οι μαθητές θα προσέλθουν σε αυτά μία ώρα αργότερα.

Στην Αττικήδιακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας διέταξε η Τροχαία, λόγω της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, η οδηγία ανακοινώθηκε λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών, όπου η θερμοκρασία αγγίζει τους -2 βαθμούς.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της κακοκαιρίας και των υψηλών μποφόρ στα πελάγη σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Μέχρι νεοτέρας, θα ισχύει απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

 

Σάκης Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει στην Αττική

Με τοπικές χιονοπτώσεις ο καιρός την Τετάρτη (10/1) με την θερμοκρασία να κάνει κατακόρυφη πτώση σε δεκάδες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Σάκη ΑρναούτογλουΣάκη Αρναούτογλου, τα ξημερώματα θα έχουμε νέες μπόρες χιονιού σε Λήμνο, Λέσβο και Σαμοθράκη ακόμη και στα 100 με 200 μέτρα. Χιόνια αναμένονται στα δυτικά των Τρικάλων, της Καρδίτσας και έως τα βόρεια της Αττικής.

Το πρωί της Τετάρτης στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά θα έχουμε νέες πυκνές συννεφιές, αλλά στα δυτικά αρκετό ήλιο. Ωστόσο στα ΒΑ της Αττικής και στην Εύβοια θα έχουμε νέες χιονοπτώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά τους 8 βαθμούς, στα βόρεια από 0 έως 7 και στα νότια στους 12 βαθμούς. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς και στα ΒΑ στους 6 με 7 και στα ΝΑ τους 17 με 18 βαθμούς.

Στην Αττική τα ξημερώματα και από τα 600 μέτρα και πάνω θα έχουμε χιόνια στα βόρεια και μέσα στην ημέρα ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία από 7 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε χιονοπτώσεις στην Χαλκιδική αλλά στη συνέχεια θα έχουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 0 έως 6 βαθμούς.

Μετά το πρώτο κύμα της ψυχρής εισβολής, έρχεται η δεύτερη «δοκιμασία»

Από Παρασκευή ξανά «χιονιάς»

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης (11/1) και κυρίως από την Παρασκευή (12/1), με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις στα ανατολικά της χώρας.

Στη δεύτερη αυτή ψυχρή «εισβολή», όπως τονίζει ο κ. Μαρουσάκης , θα επηρεαστούν ακόμη και οι περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, την Ανατολική Πελοπόννησο, που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το Σάββατο (13/1) στα λευκά να «ντυθούν» και τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Το δεύτερο κύμα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, εκτιμάται πως θα εξασθενήσει από την νέα εβδομάδα.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…