Newsroom

Newsroom

Κύκλωμα μαστροπών εξέδιδε 14χρονη – Έξι συλλήψεις

Μια 14χρονη είχε πέσει θύμα κυκλώματος μαστροπών που την εξέδιδαν για 80 ευρώ την κάθε φορά. Η ανήλικη είχε φύγει από το σπίτι της στην περιοχή Δυικής Αττικής και αναζητείτο από την Αστυνομία.

57867ba81dc524a41d8b4640

Στο πλαίσιο των ερευνών, αστυνομικοί είδαν φωτογραφίες του κοριτσιού στο facebook και ειδικότερα σε ιστοσελίδα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να επικοινωνούν με τους πελάτες και κατάφεραν να εντοπίσουν τα μέλη του κυκλώματος μαστροπών, που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Καλλιθέα και το Μεταξουργείο, συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ έξι μέλη της σπείρας, ελληνικής υπηκοότητας και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες ηλικίας 19, 40, 47 και 48 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 23 και 50 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας και της σωματεμπορίας.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν ως πελάτες σε οίκο ανοχής στην Καλλιθέα, ιδιοκτησίας του 48χρονου και της 50χρονης, όπου εντοπίσθηκε η ανήλικη, ενώ επίσης βρέθηκαν να εργάζονται η 23χρονη και άλλα δύο μέλη της σπείρας τα οποία και συνελήφθησαν.

Από την έρευνα σε χώρους και οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πορνογραφικό υλικό, το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, κινητά τηλέφωνα καθώς και εκτυπωμένο φωτογραφικό υλικό στο οποίο απεικονίζονταν η ανήλικη, προερχόμενο από λογαριασμό της ιστοσελίδας στο facebook, μέσω του οποίου γινόταν η επικοινωνία με τους πελάτες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…