Ξεκινούν σήμερα οι απολογίες των κατηγορουμένων για το μεγάλο κύκλωμα προστασίας σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες που εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, με την πρώτη ομάδα κατηγορουμένων να οδηγείται σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας Διαφθοράς.
Στα δικαστήρια αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα δέκα από τους δεκαεννέα συλληφθέντες για την μεγάλη υπόθεση, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί η απολογία των υπολοίπων.
Για τη δράση του κυκλώματος, στο οποίο με μικρότερο ή μεγαλύτερο ρόλο έχουν εμπλοκή τουλάχιστον εβδομήντα πρόσωπα, έχουν απαγγελθεί βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη απάτη σε βάρος του Δημοσίου και άλλα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και μαστροπεία που στρέφεται κατά προσώπων που δεν έχουν συλληφθεί.
Στην ομάδα που θα βρεθεί ενώπιον της Ανακρίτριας σήμερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα είναι και η βραβευμένη αστυνομικός που φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της εγκληματικής ομάδας και στενή σχέση με τον φερόμενο ως αρχηγό της. Στην υπόθεση είναι εμπλεκόμενοι και άλλοι αστυνομικοί, με τρεις από αυτούς να είναι ήδη ανάμεσα στους δεκαεννέα που θα απολογηθούν σήμερα και αύριο. Πλην άλλων κατηγοριών που ανά περίπτωση βαρύνουν τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, η Εισαγγελία έχει απαγγείλει σε βάρος τους κατηγορίες για δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παροχή υπηρεσίας αντίθετης προς τα καθήκοντα αστυνομικού υπαλλήλου.
Η εμπλοκή γνωστού ηθοποιού
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την έρευνα την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εμπλεκόμενος στην υπόθεση είναι και ένας πολύ γνωστός ηθοποιός που βρισκόταν στο «στρατηγείο» του κυκλώματος. Ο ηθοποιός Κ.Σ., ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε σειρές μεγάλου καναλιού, φέρεται να ήταν μέλος Δ.Σ. μίας εκ των 61 εταιρειών που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για να παίρνει το ΦΠΑ με εικονικές συναλλαγές ανάμεσά τους χωρίς να το αποδίδει, ενώ ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο πασίγνωστος ηθοποιός έγινε αντιληπτός από μυστικούς αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν και τον φωτογράφισαν να εισέρχεται στο κτίριο. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εν λόγω ηθοποιός φέρεται να χρησιμοποιούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία ανήκει σε μία εκ των επίμαχων εταιρειών που το κύκλωμα είχε υπό την προστασία του και τον οίκο ανοχής, όπου ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε την 12χρονη από τον Κολωνό, όπως αποκάλυψε το Documentonews.
Σημειώνεται πάντως ότι ο πασίγνωστος ηθοποιός δεν είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι όταν -πριν από περίπου τρεις μήνες- το σχετικό υλικό προσκομίστηκε στον Εισαγγελέα αποφασίστηκε να καταστούν κατηγορούμενοι μόνο οι διαχειριστές των ελεγχόμενων εταιριών και όχι τα μέλη των Δ.Σ.