Newsroom

Newsroom

Το κύκλωμα για επιδόματα τυφλότητας- μαϊμού στη Ζάκυνθο

Τη δράση του κυκλώματος χορήγησης πλαστών επιδομάτων τυφλότητας, τη διαδρομή και τις καταγγελίες του δημάρχου Ζακύνθου φέρνει στο φως το…

Τη δράση του κυκλώματος χορήγησης πλαστών επιδομάτων τυφλότητας, τη διαδρομή και τις καταγγελίες του δημάρχου Ζακύνθου φέρνει στο φως το www.koutipandoras.gr.
Τελειωμό δεν έχουν οι περιπτώσεις επιδομάτων – μαϊμού ανά την Ελλάδα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό. Με αφορμή το τελευταίο κρούσμα του πλαστού επιδόματος τυφλότητας που λάμβανε ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ στο νησί της Ζακύνθου, ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης μίλησε στο www.koutipandoras.gr για ολόκληρο κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά επιδόματα τυφλότητας και δρούσε εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου: «Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ έπαιρνε επίδομα τυφλότητας χωρίς καν ιατρική γνωμάτευση. Αρχικά το επίδομα το λάμβανε η θεία του μέχρι το 2008 και όταν εκείνη απεβίωσε, διεγράφη από τα μητρώα αλλά μεταφέρθηκε το επίδομα στον ίδιο. Δεν ξέρουμε πώς έγινε αυτό, πώς πέρασε ο ίδιος στα αρχεία. Από το 2008 μέχρι και το Νοέμβριο του 2011, ο άνθρωπος αυτός είχε λάμβανε το επίδομα. Κοινοποίησα το θέμα στην εισαγγελία Ζακύνθου και στον ΟΑΕΔ και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Δεν είναι όμως το μόνο περιστατικό. Από την έρευνα που έχει ξεκινήσει, έχουμε εντοπίσει πολλές περιπτώσεις πλαστών επιδομάτων. Οι γιατροί έδιναν ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις έναντι αμοιβής, περνούσαν από την αρμόδια υπηρεσία του τμήματος της Πρόνοιας και μετά εγκρινόταν από το νομάρχη. Ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρχε αρνητική εισήγηση από την Πρόνοια, τα επιδόματα εγκρίνονταν για ψηφοθηρικούς λόγους. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για 650 άτομα που έπαιρναν το επίδομα και τώρα έχουν πέσει στα 210 περίπου. Είμαι ο μόνος δήμαρχος που έχει σταματήσει να χορηγεί επιδόματα μέχρι να γίνει επανεξέταση από γιατρούς».

Όσον αφορά το θέμα του προϊσταμένου του ΟΑΕΔ Ζακύνθου, το www.koutipandoras.gr επικοινώνησε με το γραφείο του Διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια: «Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημάρχου Ζακύνθου, η υπόθεση έφτασε στα χέρια μας και έχει σταλεί και στον εισαγγελέα. Από την πλευρά μας, ο ΟΑΕΔ έδρασε αστραπιαία και κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Διατάχθηκε ΕΔΕ και η πειθαρχική διαδικασία είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε την απολογία του προϊσταμένου του ΟΑΕΔ Ζακύνθου. Ακόμα δε μπορούμε να ανακοινώσουμε λεπτομέρειες».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…