Newsroom

Newsroom

Κυκλοφοριακό χάος λόγω Προεδρίας – Μέτρα και την Πέμπτη

Χαοτική ήταν η κατάσταση στην Αθήνα εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλους τους βασικούς οδικούς άξονες στο κέντρο της…

kinhsh

Χαοτική ήταν η κατάσταση στην Αθήνα εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε όλους τους βασικούς οδικούς άξονες στο κέντρο της πρωτεύουσας στο πλαίσιο των αυστηρότατων μέτρων ασφαλείας για την τελετή ανάληψης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα στριμώχθηκαν στους περιφερειακούς δρόμους από νωρίς της Τετάρτη όταν έλαβε χώρα το πρώτο μέρος των επαφών της πολιτικής ηγεσίας της χώρας με τους αξιωματούχους της ΕΕ στο Ζάππειο, ενώ το απόγευμα η κατάσταση ήταν ακόμη πιο δραματική στη διάρκεια των πανηγυρικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής.

Τις απελπιστικές συνθήκες για τους κατοίκους της Αθήνας  επιδείνωσαν οι αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων συγκοινωνίας, αλλά κυρίως το κλείσιμο των σταθμών του μετρό στο Σύνταγμα και το Μέγαρο Μουσικής. Τη στιγμή μάλιστα που οι επίσημοι προσκεκλημένοι περνούσαν από τη λεωφόρο Βασ.Σοφίας, κατευθυνόμενοι προς το Μέγαρο Μουσική απαγορεύτηκε σε ορισμένα σημεία -όπως στο ύψος του Χίλτον- η διέλευση ακόμη και των πεζών, οι οποίοι εξαντλήθηκαν στον ποδαρόδρομο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις -μικρότερης κλίμακας- θα ισχύσουν και αύριο, Πέμπτη, στους δρόμους γύρω από το Μουσείο της Ακρόπολης λόγω επίσκεψης στο μουσείο του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ως εξής: 

Απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων από τις 10 μ.μ. της Τετάρτης έως τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης:

Μακρυγιάννη, στο τμήμα μεταξύ της οδού Χατζηχρήστου έως τον πεζόδρομο της Διν. Αρεοπαγίτου
Μητσαίων καθ’ όλο το μήκος της και
Χατζηχρήστου καθ’ όλο το μήκος της.

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων την Πέμπτη από τις 6 π.μ. ώς τις 12 το μεσημέρι:

Μακρυγιάννη, στο τμήμα αυτής μεταξύ της οδού Χατζηχρήστου έως τον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου.
Μητσαίων, καθ’ όλο το μήκος της.

Η Τροχαία ζητεί από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.