Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων με στόχο το εμβόλιο για τον κορονοϊο

Το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΜΑ- ο Οργανισμός που θα κρίνει την έγκριση των εμβολίων για τον κορονοϊό για την ΕΕ- ανακοίνωσε ότι έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.  

5185865 2

Οι δύο εταιρείες,Pfizer/ BioNTech,  σε ανακοίνωσή τους, ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν από τον ΕΜΑ πως έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και ότι υπήρξε «παράνομη πρόσβαση» σε κάποια έγγραφα που σχετίζονται με την άδεια έγκρισης του εμβολίου τους για τον κορονοϊό, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε server του Οργανισμού.    

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση Pfizer-BioNTech:

«Ο ΕΜΑ έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης και κάποιοι είχαν παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το υποψήφιο εμβόλιο κατά της Covid-19». «Κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί και δεν γνωρίζουμε ότι προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στη μελέτη έχουν διαρρεύσει», πρόσθεσαν οι δύο εταιρείες. 

Δεν είναι ακόμη σαφές αν  τα έγγραφα για το εμβόλιο της Moderna έχουν παραβιαστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε ή πώς έγινε η επίθεση, ποιος ήταν υπεύθυνος ή ποιες άλλες πληροφορίες ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί.

Πάντως, το βασικό είναι ότι- σύμφωνα με τις δύο εταιρείες- ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων διαβεβαίωσε ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την αξιολόγηση του εμβολίου τους. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…