Newsroom

Newsroom

Kυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ – Ποιες υπηρεσίες έχουν ανασταλεί – Τι απαντά η εταιρεία

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από την ξαφνική επίθεση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία - Περιορίστηκε η επίθεση λόγω της άμεσης αντίδρασης 

5423177

Τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν χθες το βράδυ ότι δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση μέσω κακόβουλου λογισμικού, γεγονός που οδήγησε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι κρύβονται πίσω από την ξαφνική επίθεση στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η οποία δεν επεκτάθηκε εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης των αρμόδιων υπηρεσιακών λειτουργιών που περιόρισαν και απέτρεψαν την επέκταση της επίθεσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ: «αντιμετώπισαν χθες το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού. Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης. Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια».

Μάλιστα, οι ίδιοι σημειώνουν ότι: «για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρείας». Έτσι, τα ΕΛΤΑ προχώρησαν στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει, αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες.

Τέλος, ξεκαθαρίζουν ότι «καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα».

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…