Newsroom

Newsroom

Κυβερνητικός «δάκτυλος» στο ΑΠΕ για να βολευτούν τα «γαλάζια παιδιά»

Σε μηχανισμό προπαγάνδας επιχειρείται  να μεταβληθεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με τροποποίηση του  καταστατικού του

APE

Τον πλήρη έλεγχο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τη μετατροπή του σε μηχανισμό προπαγάνδας επιχειρεί η κυβέρνηση την ίδια ώρα που μεθοδεύει και το βόλεμα των δικών της παιδιών στο Πρακτορείο. Μοναδικό εμπόδιο για να γίνει αυτό ήταν το καταστατικό, το οποίο η κυβέρνηση μεθοδεύει να αλλάξει έτσι ώστε να περιλαμβάνει ό,τι επιθυμεί να προωθήσει η νέα διοίκηση. Η μεθόδευση ήταν αιφνιδιαστική και προωθήθηκε εν κρυπτώ. Ενδεικτικό ότι ο  νέος Πρόεδρος του ΑΠΕ, η πρόσληψη του οποίου  κρίθηκε με την.. επιτυχία της συνέντευξης,  λίγο μετά την οριστικοποίηση του διορισμού του, και συγκεντρώνει  υπερεξουσίες που αφορούν την λειτουργία του ΑΠΕ, ενώ  μπαίνει στο περιθώριο το ΔΣ, αφού καταργούνται οι συνεδριάσεις του.

Δεν είναι τυχαία η ένταση στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, που πραγματοποιήθηκε, λόγω διαφωνίας,  χωρίς την παρουσία της Προέδρου της ΠΟΕΣΥ και με άλλα μέλη του ΔΣ  να διαμαρτύρονται για τις αυταρχικές πρακτικές του Προέδρου, που καταγγέλλεται ότι αφορούν και την δημοσιογραφική εργασία. Χαρακτηριστική της έντασης που επικρατεί είναι η επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Γ. Οικονόμου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ζητώντας την παρέμβασή του για «ζητήματα νομιμότητας».

Στην επιστολή, που υπογράφουν η πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ  Έλενα Ριζεάκου (η οποία συμμετέχει ex officio στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ) και η γενική γραμματέας Μιμή Τουφεξή, ο υφυπουργός ενημερώνεται για την πρόταση τροποποίησης του καταστατικού, η οποία εμπεριέχει σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις, «χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε ενημέρωση ή διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».

Όπως σημειώνουν η πρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, το θέμα αλλαγής του καταστατικού επρόκειτο να συζητηθεί την επόμενη κιόλας ημέρα στο Δ.Σ., ενώ η Γενική Συνέλευση για να εγκρίνει τις αλλαγές έχει προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου.

«Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για την αποκατάσταση της τάξης» καλούν τον υφυπουργό τα μέλη του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ και ζητούν να προηγηθεί ενημέρωση και διαβούλευση.

(Με πληροφορίες από typologies-Αυγή)

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων