Newsroom

Newsroom

Κυβερνητικός «δάχτυλος» πίσω από τον διορισμό του νέου πρόεδρου του ΟΔΑ Ζακύνθου

Ο τέως πρόεδρος του ΟΔΑ Ζακύνθου (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων) ήταν εκεί από το 2009. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον άλλαξε επειδή ήταν καλός στη δουλειά του. Η σημερινή κυβέρνηση τον έδιωξε και έβαλε στη θέση του τον κομματικό εγκάθετο Καμβάση, έναν ομοφοβικό ρατσιστή

i286541539281073357. szw1280h1280

Για την αντικατάστασή του από τον Οργανισμό Δημόσιας Αντίληψης Ζακύνθου και την τοποθέτηση στη θέση του προέδρου του Διονύση Καμβάση, ενός ανθρώπου που διακρίνεται για τις ρατσιστικές, ομοφοβικές και αλυτρωτικές του αντιλήψεις, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο πρώην πλέον πρόεδρος του Οργανισμού, Στάθης Μπετίνης.

Ο κ. Μπετίνης βρισκόταν στη θέση του προέδρου του ΟΔΑΖ επί περίπου μια δεκαετία και όπως υποστήριξε η αντικατάστασή του έγινε καθαρά με κομματικά κριτήρια.

«Η παρουσία μου στον ΟΔΑΖ ήταν δεκαετής. Τώρα με την κυβερνητική αλλαγή κάποιοι έκριναν σκόπιμο κι επιβεβλημένο γι’ αυτούς κομματική πράξη. Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε από πρόσωπα που πρότεινε η ΝΟΔΕ Ζακύνθου. Δεν έγινε καμία επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος για να τους πει πρόσωπα και πράγματα και αριθμούς ταυτοτήτων. Κάποιοι έστειλαν ένα χαρτί με τον πρόεδρος και τα μέλη του ΟΔΑΖ. Άρα είναι μια καθαρά κομματική επιλογή».

Σχολιάζοντας την επιλογή για τη θέση του προέδρου του κ. Καμβάση, ο οποίος κατά καιρούς έχει κάνει ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μπετίνης σημείωσε:

«Όπως πληροφορούμε, ευρισκόμενος στο νησί του Αγίου της συγνώμης, ζήτησε συγνώμη και άφεση αμαρτιών, άρα αποδέχεται τις αμαρτίες του. Μιλάμε για εκφράσεις που είναι χαμαιτυπείου. Κατά πόσο η συγνώμη θα γίνει δεκτή από εκείνους που τον διόρισαν είναι έτερον εκάτερον. Είναι σημάδια των καιρών. Και είναι ένα δείγμα της πολυσυζητημένης αξιοκρατίας που πρεσβεύουν οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου».

Μιλώντας τέλος για τη δική του πορεία στον ΟΔΑΖ και το γεγονός ότι δεν αντικαταστάθηκε από την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, επισήμανε:

«Η δική μου κομματική διαδρομή δεν υφίστατο στον χώρου του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο το 2015 δεν επεδίωξαν την αντικατάστασή μου διότι είχαμε πράξει κατά συνείδηση σε έναν χώρο που απαιτεί κατά απόλυτο τρόπο την ανθρωπιά. Κάναμε τα αδύνατα δυνατά μόνο για τους συνανθρώπους μας που έχουν την απόλυτη δική μας στήριξη».

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…