«Πανίσχυρη η εκπροσώπηση των ομογενών με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ»

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πλήρη δικαιώματα στους Έλληνες του εξωτερικού με 12 βουλευτές στους 300, οι οποίοι θα μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις» είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

ragkousis

Για την ψήφο των αποδήμων και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Γιάννης Ραγκούσης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πλήρη δικαιώματα στους Έλληνες του εξωτερικού με 12 βουλευτές στους 300, οι οποίοι, όπως είπε χαρακτηριστικά «θα μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις».

«Θα διαψευστεί η κυβερνητική προπαγάνδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών» σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης και κατήγγειλε κακόβουλη παρερμηνεία της άποψης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία.

«Λέμε ό,τι λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης. Δε φοβόμαστε τη ψήφο των ομογενών και απόδειξη είναι ότι δίνουμε 12 βουλευτές που θα μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό βουλευτών που θα καθορίζεται από τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Θα είναι βουλευτές με πλήρη δικαιώματα καθώς θα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα στηρίζουν προτάσεις μομφής και θα ψηφίζουν νομοσχέδια. Δίνουμε μία πανίσχυρη εκπροσώπηση των ομογενών που θα μπορούν να ρίχνουν κυβερνήσεις» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υιοθετήσει τη βασική αρχή του Συμβουλίου της Ευρώπης και συγκεκριμένα της επιτροπής της Βενετίας, η οποία αναφέρει ότι στις περιπτώσεις χωρών που έχουν μεγάλους πληθυσμούς πολιτών στο εξωτερικό που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αισθητά το εκλογικό αποτέλεσμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, φαίνεται καταλληλότερο ένα σύστημα προκαθορισμένου αριθμού αντιπροσώπων που θα εκλέγονται από τους πολίτες εξωτερικού. Μία λύση που έχει υιοθετηθεί από Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο Γ. Ραγκούσης, η κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις.

«Είναι ανακριβέστατη η κυβερνητική ερμηνεία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απομονώθηκε μετά τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών. Αυτή τη στιγμή η διαφορά που έχει το ΚΚΕ από τις κυβερνητικές προτάσεις είναι χαώδης. Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι πολύ πιο κοντά στις δικές μας. Το ΚΚΕ υιοθετεί τη λογική του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η κυβέρνηση λέει ότι όλοι όσοι είναι στους εκλογικούς καταλόγους σήμερα και όσοι δυνητικά μπορούν να εγγραφούν σε αυτούς με βάση το δίκαιο του αίματος, θα ψηφίζουν. Είναι εκατομμύρια δυνητικά με βάση την πρόταση Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Μακάρι να αλλάξει κατεύθυνση του πώς το πηγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και να βρεθεί λύση».

«Δεν πρέπει να εμπλέξουμε τους ομογενείς σε κομματικά παιχνίδια εσωτερικής πολιτικής κατάστασης» τόνισε ο Γ. Ραγκούσης και χαρακτήρισε εθνικά ανεύθυνη την προσέγγιση της ΝΔ καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αλλοίωσης των εκλογικών συσχετισμών.

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα