Newsroom

Newsroom

Κυβερνητική παραδοχή ότι ο κορονοϊός κολλάει σε λεωφορεία και μετρό

«Η χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορονοϊού» λέει τώρα η κυβέρνηση μετά από 12 μήνες πανδημίας

bus 690508 1920 1

Έπειτα από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έξαρση του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και ύστερα από συνεχείς «γαλάζιες» διαψεύσεις, η κυβέρνηση κάνει λόγο για κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέσω τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών.

Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες καταγγελίες που αφορούν τους κινδύνους διασποράς του κορονοϊού εντός των ΜΜΜ, όπως και εικόνες συνωστισμού στο μετρό αλλά και σε λεωφορεία της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επέλεγε να στρέφει την κουβέντα αλλού, δίχως να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν (και αντιμετωπίζουν) εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα ΜΜΜ και εκτίθενται στον κίνδυνο μόλυνσης από κορονοϊό.

Πλέον, έστω και έμμεσα, υπάρχουν ντοκουμέντα κυβερνητικής ομολογίας σχετικά με τους αυξημένους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση των ΜΜΜ όσον αφορά τη διάδοση του ιού.

Σε τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και ανήκει στο νομοσχέδιο «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», εντοπίζεται η φράση «Η χρήση των ΜΜΜ εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους διάδοσης του κορονοϊού Covid-19». 

Μία ακόμη «επιτελική ανάθεση

«Πριν από περίπου τέσσερις μήνες, όταν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φωνάζαμε για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας κουνούσε το δάχτυλο και μέσα από Βουλή ισχυριζόταν ότι ο κορονοϊός δε κολλάει τόσο στα μέσα μεταφοράς. Είχε επικαλεστεί μάλιστα «ουκ ολίγες μελέτες» που υποστήριζαν ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη διάδοση.

Σήμερα, ο ίδιος ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην εκπρόθεσμη τροπολογία του υπουργείου Μεταφορών στο νομοσχέδιο «Η Ελλάδα σε κίνηση: Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα – Μικροκινητικότητα – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό, την απλούστευση και την ψηφιοποίηση διαδικασιών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».
παραδέχεται ότι τελικά «κολλάει» και στα λεωφορεία!! Και τι κάνουν για τα λεωφορεία χωρίς παράθυρα; Αναζητούν μηχανήματα καθαρισμού αέρα!

Μία ακόμη «επιτελική ανάθεση». Γιατί αν είσαι «κληρονόμος» έδρας, έτσι βλέπεις την πολιτική. Είναι απίστευτοι. Δυστυχώς! » σχολιάζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Γιαννούλης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…