Κυβέρνηση ΝΔ: Θεωρίες Συνωμοσίας και Παραδοσιοκρατία

Ο προσανατολισμός της κυβέρνησης μπορεί, χοντρικά, να ονομαστεί «ακραία συνωμοσιολογία, παραδοσιοκρατία και άρνηση του σύγχρονου κόσμου». 

Και αυτό επειδή μόνιμα βρίσκει καταφύγιο σε απόκρυφες αιτίες, προκειμένου να εξηγεί τις πράξεις της ή να δικαιολογεί τα πεπραγμένα της. 

Κορυφαίο δείγμα αυτού του προσανατολισμού είναι η πρόσφατη τοποθέτηση του ακροδεξιού υπουργού, που ισχυρίστηκε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει με δόλο κορονοϊό για να κρατήσει τη χώρα σε καραντίνα».  

Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας, πιθανόν να ισχυριζόταν ότι οι Εβραίοι, οι γκέι ή… οι γάτες, διαδίδουν τον covid με δόλο. Το δια ταύτα είναι ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπροσωπεύοντας την άλλη όψη της κυβέρνησης Χάρβαρντ. Με μωρολογίες θολώνει την κοινή λογική και την φέρνει αντιμέτωπη με ακραίες συνωμοσιολογίες. 

Η κυβέρνηση όχι μόνο παρακάμπτει τα κριτήρια αλλά αρνείται να χρησιμοποιεί πολιτικό, λογικό κι επιστημονικό λόγο προκειμένου να εξηγεί. 

Στην πρώτη φάση της πανδημίας δεν καλλιέργησε στον κόσμο ούτε γνώση, ούτε συνείδηση, ούτε ομαδικότητα, ούτε κοινωνική ευαισθησία. Περιορίστηκε να κάνει το «εμείς» «εσύ», για να αποποιηθεί την ευθύνη της και να φταίνε πρωτίστως οι πολιτικοί της αντίπαλοι και δευτερευόντως οι πολίτες. Δεν επένδυσε και συνεχίζει να μην επενδύει σε τίποτα ανθρώπινο. Αντιθέτως διαρκώς καταφεύγει σε πονηριές ή αναζητά κρυφές αιτίες, συνήθως την εξής μία: ο ΣΥΡΙΖΑ bla…bla…bla… 

Η σκευωρία είναι ο πάγιος τρόπος απόδρασης από τις ευθύνες της και ο μόνιμος τρόπος που διαθέτει για να διατηρεί την εξουσία της. Τις σκευωρίες αυτές, συνεπικουρούν και όσοι είναι on list στην κρατική χρηματοδότηση. Οι οποίοι δε διστάζουν να επιχειρούν χυδαία συγκάλυψη του θανατηφόρου τροχαίου έξω από τη βουλή. 

Σκοταδισμός ολοταχώς

Η άλλη μέθοδος που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι η παραδοσιοκρατία. Δηλαδή ό,τι αντιτίθεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας ή την κοινή λογική. Πρόκειται για ένα υποκατάστατο κακής ποιότητας, που το προσφέρει στην κοινωνία προκειμένου, αυτή από μόνη της, να εξηγήσει τις ταλαιπωρίες που υφίσταται. Αλλά και για να την στρέψει εναντίον κάθε είδους μοντερνισμού και κατακτήσεων. Έτσι ζητήματα που δεν θα έπρεπε να είναι προς διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση τα επαναφέρει με βάση την ακροδεξιά ατζέντα της. 

Τελευταίο ακραίο δείγμα, η θέση του ευρωβουλευτή της, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος συντάχθηκε με τις ακροδεξιές φωνές του ευρωκοινοβουλίου, ψηφίζοντας κατά του δικαιώματος στην άμβλωση, με την υποτιμητική υποσημείωση ότι η γυναίκα δε θα έπρεπε να μπορεί να επιλέξει.

Δεν αναφέρω την περίπτωση του ευρωβουλευτή της Θεόδωρου Ζαγοράκη που «εκ παραδρομής» ψήφισε κατά των ΛΟΑΤΚΙ, διότι ο άνθρωπος δεν έχει αναγκαστεί να αντιμετωπίσει στη ζωή του παρά ένα τόπι. Αλλά η στάση του Κυμπουρόπουλου, που δηλώνει ψυχίατρος – σεξολόγος (άρα ο σκοταδισμός δεν ταιριάζει στην ιατρική του ταυτότητα), εκπροσωπεί μία χώρα που πρώτο θέμα της, εδώ και δύο μήνες, είναι οι βιασμοί και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις. 

Ψυχαναλυτικά ενδιαφέρον πάντως που από ένα αναπηρικό αμαξίδιο ο ψυχίατρος ψηφίζει κατά της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος. Αλλά παντελώς αδιάφορο που κι αυτός καταφεύγει σε δεισιδαιμονίες και ονομάζει κάθε υγιή αντίδραση εναντίον της στάσης του «επιθέσεις της Αυγής».

Το δια ταύτα είναι ότι η κυβερνητική υπεραπλούστευση «όποιος δε συμφωνεί μαζί μας είναι εναντίον μας», έχει κοντά ποδάρια. Το να τρώει η κοινωνία ένα lock down και μία οικονομική ένδεια κατακούτελα, έχει ανάγκη κάτι πιο χειροπιαστό από θεωρίες συνωμοσίας και ιδεολογική ασφυξία. Και τότε είναι που ο πραγματικός εχθρός γίνεται ορατός. 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Χιονοθύελλα Μπαρμπαρα: Νέα έκτακτη οδηγία – Πότε σταματάνε τα delivery, ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Χιονοθύελλα Μπαρμπαρα: Νέα έκτακτη οδηγία – Πότε σταματάνε τα delivery, ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν

Tα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά τη Δευτέρα σε περιοχές της Αττικής, ενώ παράλληλα θα…

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Αποκλείστηκε λεωφορείο στην Εύβοια

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική – Αποκλείστηκε λεωφορείο στην Εύβοια

Από το απόγευμα της Κυριακής χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως των βόρειων Κυκλάδων καθώς…

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών: Κατάληψη στο κτίριο Τσίλερ από σπουδαστές δραματικών σχολών

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών: Κατάληψη στο κτίριο Τσίλερ από σπουδαστές δραματικών σχολών

Όσο η κυβέρνηση κωφεύει και δεν αλλάζει το νομοσχέδιο για την υποβάθμιση των πτυχίων των…