Κυβέρνηση «My Style Rocks»

Και τώρα, τρέχει... η κυβέρνηση που χρησιμοποίησε εξ΄αρχής την πανδημία και την αντιμετώπιση του κορονοϊου στην χώρα για τον επικοινωνιακό της σκοπό, και μετά την αύξηση των κρουσμάτων προσπαθεί και πάλι να καλύψει τις ευθύνες της για να μετατρέψει την αρνητική εικόνα με την αύξηση των κρουσμάτων, προβάροντας μάσκες!  

5122457

Πέρασαν 5 μήνες από την έλευση της πανδημίας στην Ελλάδα, να παρθούν πρωτόγνωρα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες, με σκοπό να σωθεί η χώρα από τον εφιάλτη του κορονοϊου. Εν μέρη τα καταφέραμε… Αυτό φυσικά προσπάθησε να πιστωθεί στην κυβέρνηση μέσα από τα φιλικά ΜΜΕ που ταΐστηκαν εκ. ευρώ, για να χτίσουν το προφίλ του «Μωύση», πρωθυπουργού. Στη συνέχεια όμως οι αποφάσεις του επιτελικού κράτους με πρόσχημα το αφήγημα να σωθεί η τουριστική σεζόν στην Ελλάδα, που αποτελεί και την βαριά βιομηχανία, οδήγησε την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Έπρεπε να περάσουν 5 μηνες για να μάθουμε όλοι εμείς τι σημαίνει ατομική ευθύνη, και η κυβέρνηση να μην δίνει ουσιαστική σημασία, στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, αλλά και στην πρόληψη για το άνοιγμα των πυλών για να εισέρθουν οι τουρίστες στην χώρα.

Με γνώμονα το πολύ χαμηλό αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων που υπήρχε την περίοδο του lockdown μπόλιασε την κοινή γνώμη ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα με ατομική ευθύνη του καθενός και όχι με δική της. Η επιστροφή στην πραγματικότητα όμως άλλα έδειξε, με τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο χειρισμό το κορονοϊού και τις απίστευτες όσο και διαρκείς αλλαγές των αποφάσεων. Τα κρούσματα αυξήθηκαν και όχι με υπαιτιότητα των πολιτών, φτάνοντας στο σημείο πλέον τον μήνα Αύγουστο να σπάμε την κατοστάρα…  σε μόλις 24 ώρες σε κρούσματα λίγους μήνες μετά το πρώτο κύμα στην χώρα.  

Φυσικά, η κυβέρνηση αγνόησε παντελώς όλο αυτό το διάστημα τις συστάσεις τις επιστημονικής κοινότητας, που ήταν αντίθετοι στους χειρισμούς της για το άνοιγμα των συνόρων κάτω από αυτές τις συνθήκες (σ.σ σήμερα η Καθημερινή έχει μια ενδιαφέρουσα άποψη για τον παραγκωνισμό του Σωτήρη Τσιόδρα) και προχώρησε σε μια τακτική που είχε ως στόχο πρωτίστως το πολιτικό-επικοινωνιακό προφίλ της και όχι το υγειονομικό, με αποκορύφωμα κυβερνητική υποκρισίας μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τα -νέα- μέτρα που ανακοινώθηκαν. Ξαφνικά η κυβέρνηση, από εκεί που πριν 3 μήνες είχε βάλει μπροστά την επιστημονική ιατρική κοινότητα να λέει ότι δεν ήταν απαραίτητη η  μάσκα, σε βαθμό μάλιστα που εγκυμονεί κινδύνους η χρήση της, τώρα με μπροστάρη τον σκληρό Νίκο Χαρδαλιά και τα κυβερνητικά στελέχη-ακόμα και ο πρωθυπουργός- λανσάρουν την μάσκα φορώντας την μάλιστα όπου σταθούν και όπου βρεθούν, ακόμα και με έμβλημα, λες και πάνε στο «Μy style rocks».

Φυσικά η κυβερνητική παλινωδία, δεν σταματάει εδώ, καθώς για άλλη μια φορά ότι αναζητά διαφυγή στην “ατομική ευθύνη” για να δικαιολογήσει την αποτυχία της. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι έστειλε το ”Ρόμποκοπ”, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στην Μύκονο για να πατάξει ένα ακόμη άβατο της ανομίας… του κορονοϊου, μετά από εκείνο της πλατείας της Αγ. Παρασκευής. Γιατί κακά τα ψέμματα τα παιδιά με τις ταμπέλες (τα γνωστά και ως rooms to let )στα λιμάνια που σηκώνουν για να αλιεύσουν κανένα τουρίστα που θα δουν με το κιάλι, ίσως να  θεωρούνται και  «μπαχαλάκηδες» που προσπαθούν να συγκεντρώσουν κόσμο στα ξενοδοχεία και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. 

Φυσικά με το άγχος να μην έρθει σε ρήξη με την Εκκλησία, η κυβέρνηση αποφάσισε στα έκτακτα μέτρα για να μην διασπαρεί ανεξέλεγκτα ο ιός στις κοινότητες, να εξαιρεί από τα έκτακτα μέτρα την Εκκλησία. Δηλαδή το επιτελικό κράτος διαχωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες και δείχνει σαν να αποδέχεται αυτό που φωνάζανε όλοι οι ιερείς την περίοδο του lockdown, για τις θαυματουργές ιδιότητες που έχει ο εκκλησιαστικός χώρος με ότι αυτό συνεπάγεται… 

Η κυβέρνηση δηλαδή πάλι κάνει επικοινωνιακή πολιτική, δείχνοντας παράλληλα ότι εμμέσως πλην σαφώς ότι αποδέχεται τις θαυματουργές ιδιότητες όσων πηγαίνουν σε συναθροίσεις εντός του εκκλησιαστικού χώρου (σ.σ το είχε επιβεβαιώσει και την περίοδο της καραντίνας ο αντιπρόεδρος της Άδωνης Γεωργιάδης). Φαίνεται ότι το Θεολογικό αφήγημα είναι το ίδιο  ισχυρό με το κοσμικό κράτος του Μωυσή, Κυριάκου Μητσοτάκη. 

H κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πορεία της πανδημίας στην χώρα,  άλλαξε αμέτρητες φορές τις αποφάσεις της, τόσο για τη χρήση μάσκας όσο και για τις συναθροίσεις, ενώ την ίδια στιγμή χαλάρωνε και αυστηροποιούσε κατά το δοκούν τους ελέγχους χωρίς καμία λογική. Προσπάθησε με ημίμετρα να ελέγξει την κατάσταση, εξυπηρετώντας τους ημέτερους φίλους της, με τα ταπεινά μικροπολιτικά κριτήρια.
 
Όμως με  ημίμετρα για πόσο μπορεί  να κουκουλώνει την έξαρση της πανδημίας στην χώρα με δική της ευθύνη; Και όπως σωστά αναφέρει σε ανάρτηση του ο Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαίδης: ”Η κυβέρνηση κατάφερε να γκρεμίσει ό,τι σωστό έγινε με την έγκαιρη λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού το Μάρτιο. Αυτήν τη φορά η κριτική που θα σας ασκηθεί θα είναι σκληρή και εύχομαι να μην αποδειχτεί πως ό,τι θυσίες έκανε ο λαός, έγιναν για να χτιστεί το προφίλ του σωτήρα Μωυσή.”

Εν’ολίγοις, τώρα τρέχει η κυβέρνηση και οι μάσκες έπεσαν… όσο και αν την φοράνε τα κυβερνητικά στελέχη  και ο πρωθυπουργός, νομίζοντας ότι κάνουν πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά «My Style Rocks» 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…