Newsroom

Newsroom

Κυβέρνηση κατά Διεθνούς Αμνηστίας για το ΑΠΘ

Mετά την επίθεση... στην  RSF για την Ελευθερία του Τύπου, επιτέθηκε και στην Διεθνή  Αμνηστία επειδή κατέγραψε «περιττή και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία» στο ΑΠΘ

apth epeisodia thessaloniki 1

Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει τις αθλιότητες απέναντι στους φοιτητές που δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ, με αποτέλεσμα ένας να τραυματιστεί σοβαρά.

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είδε «τραμπούκους» και «συμμορίες» στα πρόσωπα των φοιτητών, απέφυγε να απαντήσει για την ευθεία βολή με κρότου λάμψης που δέχτηκε ο φοιτητής και παράλληλα αμφισβήτησε και τη Διεθνή Αμνηστία επειδή είδε «περιττή και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον φοιτητριών και φοιτητών κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στο ΑΠΘ»!

 

Και ψέμα και διαστρέβλωση και θαυμασμός στην αστυνομοκρατία που έχει επιβληθεί. 

Δείτε τις απαντήσεις τους κυβερνητικού εκπροσώπου: 

-Οι φοιτητής που δέχθηκε ευθεία βολή από την αστυνομία, θεωρείται από την κυβέρνηση ταραξίας;

Γιάννης Οικονόμου: «Σας είπα ότι εξαιτίας της βίαιης κι απαράδεκτης επίθεσης απέναντι σε αστυνομικές δυνάμεις που είναι εκεί για να φυλάσσουν τον χώρο από όσους με βαριοπούλες θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν δημόσια περιουσία, δυστυχώς προκλήθηκαν αυτά τα φαινόμενα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή και ενός αστυνομικού επίσης».

-Ποια είναι η αλήθεια για την κυβέρνηση σχετικά με τη Διεθνή Αμνηστία για τις αναφορές για περιττή και υπερβολική χρήση βίας;

Γιάννης Οικονόμου: «Η αλήθεια για την κυβέρνηση είναι ότι ορισμένοι τραμπούκοι, με όρους συμμορίας, επιδιώκουν να καταλύσουν τις αποφάσεις των οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, είναι σαφές ότι ορισμένοι επιδιώκουν ένταση στο ελληνικό πανεπιστήμιο, δεν θα τους παρακολούθησουμε, αλλά η συντεταγμένη πολιτεία δεν θα αφήσει τις συμμορίες να εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους και τις δικές τους αποφάσεις στους χώρους των ΑΕΙ. Για να καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει – και η Διεθνής Αμνηστία, δεν ξέρω πόσο έχει ενημερωθεί: Κάποιοι με το έτσι θέλω επί 34 χρόνια είχαν καταλάβει έναν χώρο. Ο χώρος με απόφαση της Συγκλήτου αποφασίστηκε να γίνει βιβλιοθήκη, να το ακούσει και η Διεθνής Αμνηστία, και κάποιοι επιμένουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες».

Τα συνειδητά ψέματα της κυβέρνησης με τα ΜΑΤ που… προστάτευαν τη βιβλιοθήκη δεν μπορούν να σταθούν πουθενά. Οι φοιτητές αυτό που διεκδικούν είναι να μην λειτουργήσει η πανεπιστημιακή αστυνομία.

 

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα στο 18:15’’ και στο 19.45”’:

 

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…