Κυβέρνηση Σουηδίας προς Δήμους: Ετοιμαστείτε για πόλεμο

Η κυβέρνηση της Σουηδίας είπε στις Δημοτικές Αρχές να προετοιμάσουν τις υποδομές πολιτικής άμυνας και τις διαδικασίες για πιθανό πόλεμο.

586d219e1dc524f7128b4e76

«Κάτι τέτοιο απαιτεί τεράστιες ταχύτητες, επιχειρησιακή ταχύτητα, λήψη αποφάσεων, ανταλλαγή πληροφοριών, επικοινωνίες κρίσης, ευελιξία και μυστικότητα» αναφέρει το σχετικό αίτημα της σουηδικής κυβέρνησης σύμφωνα με την εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την επιστροφή του Σουηδικού αμυντικού δόγματος στο δόγμα «καθολικής άμυνας» της εποχής του Ψυχρού Πολέμου

Ορισμένοι από του υπεύθυνους ασφαλείας δήλωσαν πως τα σχέδια αυτά είναι μη ρεαλιστικά καθώς δεν είναι σίγουροι πως μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Για πολλά χρόνια η Σουηδία έδειχνε την Ρωσία ως πιθανό εχθρό προκειμένου να δικαιολογήσει αυξήσεις στις αμυντικές δαπάνες

Πριν περίπου δύο εβδομάδες ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Σουηδίας ανέφερε την Μόσχα ως έδρα κυβερνοεπιθέσεων κατά του Σουηδικού κράτους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τον Σεπτέμβριο η Σουηδία έβαλε μόνιμη φρουρά 150 στρατιωτών στην νήσο Γκότλαντ κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, ενώ παράλληλα έθεσε εκ νέου σε υπηρεσία πυραύλους κατά πλοίων συλλέγοντας ανταλλακτικά ακόμα και από μουσεία!

Η Στοκχόλμη κατηγορεί την Μόσχα και για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά στην περιοχή της Βαλτικής θάλασσας.

Από το 2015 η Σουηδία έχει διαθέσει 696 εκατομμύρια δολάρια για την αύξηση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων την περίοδο 2016-2020 με πρόσχημα διαφαινόμενη απειλή εκ μέρους της Ρωσίας.

πηγη RT

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…