Κωνσταντοπούλου: "Έκανα το αυτονόητο – Ο Μανώλης Γλέζος έβαλε με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων"

Συνέχεια στα όσα έγιναν με τον Μανώλη Γλέζο στην επέτειο μνήμης για τη σφαγή στο Δίστομο από τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου λίγες ώρες μετά το συμβάν.

593e8dbc1dc524b9558b45cd

Θυμίζουμε πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να εμποδίσει το γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο λέγοντάς του μάλιστα να απαιτούσε από εκείνον να εκταμιευτούν οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Ο Μανώλης Γλέζος πήρε από το χέρι το γερμανό πρέσβη, παρακάμπτοντας την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην «συνοδοιπόρο» του στο ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντάς του το στεφάνι για να το καταθέσει στο μνημείο των εκτελεσθέντων.

Ο ήρωας της Εθνικής Αντίστασης και τιμώμενο πρόσωπο, μιας και έγινε επίτιμος δημότης του δήμου Διστόμου, στην ομιλία του μετά το συμβάν, είπε ότι «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου μέσω Facebook

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά το συμβάν έδωσε τη δική της εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Έκανα το αυτονόητο. Για όλους τους Έλληνες. Ο Πρέσβυς της Γερμανίας το κατάλαβε κι έκανε πίσω. Ο Μανώλης Γλέζος προτίμησε να βάλει ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων. Τα υπόλοιπα στο κείμενο του Διαμαντή Καραναστάση, που λίγοι θα είχαν την τόλμη να γράψουν. Προσυπογράφω».

Σε καινούργια της ανάρτηση έγραψε και αυτό: «Η αντίσταση είναι πράξη και στάση ζωής. Όχι μουσειακό έκθεμα ούτε ιδιοκτησία κανενός, ούτε μονοπώλιο των ηρώων, που πρέπει να ζητήσει κανείς την άδειά τους για να διεκδικήσει την ελευθερία του και να αντιταχθεί στο δυνάστη».

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…