ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

Κτηνωδία στα Λεχαινά

Σκότωσε ένα ακίνδυνο φίδι και το περιέφερε ως τρόπαιο στους δρόμους των Λεχαινών Ηλείας  

FIDI
Εικόνες ντροπής και πρωτοφανούς αθλιότητας εκτυλίχθηκαν στην κεντρική πλατεία Λεχαινών Ηλείας , ελάχιστα μέτρα από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα  με πολίτη ο οποίος  αφού σκότωσε ένα άκακο φίδι , πιθανόν λαφιάτη , στην συνέχεια το έδεσε πίσω από την μοτοσυκλέτα του και το περιέφερε ως …τρόπαιο .  
 
Πολίτες που έστειλαν την καταγγελία και την φωτογραφία στο documentonews.gr έκαναν λόγο για  προκλητική αθλιότητα που συνέβη μπροστά στα μάτια …μικρών παιδιών  και για εικόνες που μας γυρίζουν δεκάδες χρόνια πίσω . 
 
Σημειώνεται ότι το κράτος έχει θεσπίσει νόμους που απαγορεύουν την εξολόθρευση των φιδιών επιτρέποντας μόνο την απώθησή τους. Η Ελληνική Νομοθεσία απαγορεύει την θανάτωσή ή το κυνήγι των φιδιών. Σε αντίθεση  με τους αρουραίους και τα ποντίκια όπου μπορούμε νόμιμα να κάνουμε εργασίες μυοκτονίας, για τα ερπετά απαγορεύεται δια νόμου η θανάτωσή τους και οι παραβάτες τιμωρούνται με πολύ αυστηρά πρόστιμα.

 

Παλαιότερα, πριν το 1970, στην Ελλάδα δεν υπήρχε νομοθεσία που να προστατεύει τα φίδια και ιδιαίτερα οι Οχιές είχαν κυνηγηθεί από τους ανθρώπους που τις σκότωναν αδιακρίτως. Την περίοδο εκείνη σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας δινόταν μέχρι και αμοιβή αν σκότωνες μια οχιά. Πλέον μετά την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ένωση η Ελληνική Νομοθεσία θεωρεί όλα τα φίδια που ενδημούν στην χώρα μας προστατευόμενα είδη.
 

 

 

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…