«Κρυφτό» του Μεγάρου Μαξίμου για τις αποκαλύψεις Documento για τις σχέσεις Αγιαβέφε- Greek Mafia

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να δώσει απαντήσεις για τις αποκαλύψεις της περασμένης Κυριακής, που έφεραν στο φως νέα στοιχεία που αγγίζουν τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος εισηγήθηκε την ελληνοποίηση του τούρκου διεθνώς καταζητούμενου ονόματι Γιασάμ Αγιαβέφε τον Ιούνιο του 2022.

5653678

Χωρίς απαντήσεις παραμένει το Μέγαρο Μαξίμου για τις νέες αποκαλύψεις του Documento για την τιμητική πολιτογράφηση του καταζητούμενου τούρκου επιχειρηματίαΓιασάμ Αγιαβέφε, που την ώρα που λάμβανε την συστατική επιστολή από τον Άδωνη Γεωργιάδη, η σύζυγός του είχε ήδη εντοπιστεί σε κύκλωμα έκδοσης διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Αυτή τη φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απέφυγε να δώσει απαντήσεις για τις αποκαλύψεις της περασμένης Κυριακής, που έφεραν στο φως νέα στοιχεία που αγγίζουν τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος εισηγήθηκε την ελληνοποίηση του τούρκου διεθνώς καταζητούμενου ονόματι Γιασάμ Αγιαβέφε τον Ιούνιο του 2022.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο άνθρωπος για τον οποίο ο Αδ. Γεωργιάδης διαβεβαίωνε μέσω συστατικής επιστολής του ότι είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας, είχε εμπλοκή μέσω της συζύγου του με την Greek mafia, δηλαδή με εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί η οποία χορηγούσε ταυτότητες με ψεύτικα στοιχεία σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Πιο συγκεκριμένα, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε χορηγήσει ταυτότητα στη σύζυγο του Γιασάμ Αγιαβέφε ήδη από τον Νοέμβριο του 2018. Αυτό συνέβη την ώρα που η αστυνομία είχε ολοκληρώσει και αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τη σχετική πολυσέλιδη δικογραφία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021. Με απλά λόγια, η Δικαιοσύνη γνώριζε για την εμπλοκή της οικογένειας Αγιαβέφε με το κύκλωμα τουλάχιστον έξι μήνες προτού ο διεθνώς καταζητούμενος Τούρκος πολιτογραφηθεί σκανδαλωδώς Ελληνας.

«Την Κυριακή στο Documento αποκαλύψαμε πως ο τιμητικά πολιτογραφημένος Έλληνας, Τούρκος καταζητούμενος Αγιαβέφε είχε εμπλοκή με την Greek Mafia πριν πάρει τα επίμαχα έγγραφα. Βλέπουμε τη συστατική επιστολή από τον Άδωνη Γεωργιάδη. Τι σχέσεις είναι αυτές υπουργών της κυβέρνησης με εγκληματικά στοιχεία;» ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ζητώντας εξηγήσεις μετά και τα νέα στοιχεία που φέραμε στη δημοσιότητα. Μάταια ωστόσο, αφού ο ίδιος επέλεξε να «αποκρούσει» τα ερωτήματα, με πρόφαση τα παλαιότερα δημοσιεύματα της εφημερίδας.

«Έχει απαντηθεί νομίζω αυτό το ζήτημα, πριν από κάμποσους μήνες το έχετε ξαναφέρει. Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες της πολιτογράφησης…» ψέλλισε ο Γ. Οικονόμου. Να σημειωθεί πως η «απάντηση» του κυβερνητικού εκπροσώπου στις πρώτες αποκαλύψεις για την υπόθεση Αγιαβέφε τον περασμένο Ιούλιο, ήταν το λακωνικό «στην περίπτωση που αναφέρετε, έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

«Υπήρξε νέο δημοσίευμα που φέρει τη σύζυγό του να έχει επιχειρήσει να λάβει έγγραφα, την ίδια περίοδο. Είναι νέα στοιχεία αυτά» του επισημάναμε, θεωρώντας πως εκ του ρόλου του είναι ενημερωμένος για τα δημοσιεύματα και για την εμπλοκή του υπουργού στην υπόθεση. Παρόλα αυτά, επέμεινε να αντιμετωπίζει το θέμα ως «παλιό», ανεξαρτήτως εάν δεν έχουν δωθεί οι απαραίτητες απαντήσεις.

«Φαντάζομαι τα οποιαδήποτε στοιχεία υποκρύπτουν παράνομες ή παραβατικές συμπεριφορές, διερευνούνται όπως έτσι πρέπει να γίνεται από τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές και την ελληνική Δικαιοσύνη» είπε το ίδιο γενικόλογα όπως σε κάθε ζήτημα που η κυβέρνηση στριμώχνεται «δείχνει» τη Δικαιοσύνη, πριν προχωρήσει το ίδιο γενικόλογα σε μία αμήχανη κάλυψη του υπουργού Ανάπτυξης.

«Αλλά σε ότι αφορά την πολιτογράφηση, νομίζω ότι έχει απαντήσει και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, με τα στοιχεία που είχε προσκομίσει στη δημοσιότητα, πριν από κάμποσο καιρό που είχατε ξαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα» πρόσθεσε, θεωρώντας πως έτσι κλείνει το θέμα. Απαντήσεις όμως δεν δόθηκαν από τον υπουργό για την επίμαχη συστατική επιστολή, ούτε τον περασμένο Ιούλιο, ούτε και απέναντι στις νέες αποκαλύψεις, που αρκέστηκε να απαντήσει προκλητικά στον δημοσιογράφο του Documento που τον ρώτησε πως «δεν έχω ιδέα, δεν με αφορά το ζήτημα».

Ο δε αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, που έβαλε την τελική υπογραφή στην πολιτογράφηση Αγιαβέφε, δήλωσε  στο Documento ότι δεν γνώριζε τίποτε για την εμπλοκή της συζύγου του Αγιαβέφε στη σοβαρή αυτή υπόθεση και πως το ακούει για πρώτη φορά. Επιπροσθέτως, σύμφωνα  με καλά ενημερωμένες πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών που περιλαμβάνει το δημοσίευμα, η αρμόδια υπηρεσία που είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο του προφίλ όσων πρόκειται να πολιτογραφηθουν δεν ενημέρωσε ποτέ για την ύπαρξη της εν λόγω δικογραφίας, γεγονός το οποίο προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Φαίνεται πως εκείνη την εποχή, η ΕΥΠ ασχολιόταν με άλλες παρακολουθήσεις και όχι πραγματικά με την εθνική ασφάλεια.

Πηγή: Documentonews

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ