«Κρυφο-συριζαίος» ο Άδωνις: Προειδοποιεί για ακροδεξιό λαϊκισμό στο μεταναστευτικό

Μάλλον έθεσε τον εαυτό του στο στόχαστρο όπως και τον Πλακιωτάκη που χαρακτήρισε το προσφυγικό ως «παράνομη εισβολή στην Ελλάδα»

NewsRoom 30/11/2019 | 18:02

Όταν ο Άδωνις μιλά προβληματισμένος για την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού με αφορμή το μεταναστευτικό υπάρχουν μόνο 2 επιλογές... Ή να βάλεις τα γέλια από το φαιδρό της υπόθεσης, ή τα κλάματα μην μπορώντας να συγκρατήσεις τα νεύρα σου.

Στο εν εξελίξει Συνέδριο της ΝΔ ένα από τα κορυφαία ζητήματα είναι το προσφυγικό-μεταναστετυτικό.

Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του υπουργου Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για  την ενίσχυση των περιπολιών, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών, με σκοπό να σταματήσει η παράνομη εισβολή στη χώρα»!

Την ίδια στιγμή που ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ, Φίλιππο Γκράντι, άδειαζε την κυβέρνηση για το προσφυγικό στη Βουλή, επισημαίνοντας  ότι η πλειοψηφία αυτών που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας  είναι  πρόσφυγες.

 Όλα αυτά όμως μέχρι τη στιγμή που στο βήμα του Συνεδρίου ανέβηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, σε μια σπάνια στιγμή υπαρξιακού πυρετού μίλησε για τον κίνδυνο ανόδου του ακροδεξιού λαϊκισμού ο οποίος προσπαθεί να καπηλευθεί το μεταναστευτικό ζήτημα...

Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις εκτίμησε ότι ο λαϊκισμός ηττήθηκε μόνο πρόσκαιρα γιατί ο λαϊκισμός πάντα θα επανέρχεται.

Επικαλούμενος μάλιστα ρήση του Αριστοτέλη, δήλωσε ότι η ΝΔ ως παράταξη που νίκησε το λαϊκισμό είτε με τη μορφή του ΠΑΣΟΚ είτε με τη μορφή Τσίπρα- ΑΝΕΛ έχει χρέος να επαγρυπνεί και προέβλεψε:

«Ο λαϊκισμός θα ξανάρθει. Τώρα οι λαϊκιστές θα συνασπιστούν σε άλλα θέματα, στο μεταναστευτικό λόγου χάρη, όπου έχουν εύκολες λύσεις και διάφοροι γράφουν στο διαδίκτυο λες και ο υπόλοιποι δεν ανησυχούμε για την πατρίδα μας».

Τα ύστερα του κόσμου...