Το Κρυφό Σχολειό της Κεραμέως

Ας μιλήσουμε κι εμείς για την ατομική ευθύνη της Νίκης Κεραμέως.

ek prkdd

Βεβαίως και η κυβέρνηση έχει κάνει τερατώδη λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Το βάρος της ευθύνης πέφτει στον πρωθυπουργό, αλλά εφόσον έχουν αποφασίσει πως η κεντρική αφήγηση για την αύξηση των κρουσμάτων είναι η “ατομικής ευθύνη”, τότε ας μιλήσουμε κι εμείς για την ατομική ευθύνη της Νίκης Κεραμέως.

Είναι, κατά τη γνώμη μου, η χειρότερη Υπουργός Παιδείας στα χρονικά. Ήδη από το καλοκαίρι έκανε “τα χατίρια” της Ιεράς Συνόδου, για να φτάσει ένας βαρύς Σεπτέμβριος με 25 παιδιά ανά τμήμα -κόντρα σε κάθε της υπόσχεση-, σχολεία ανοχύρωτα (χωρίς καθαριότητα, χωρίς καν να αποτελεσματικές μάσκες) και εκπαιδευτικούς στο έλεος του ιού: Καμία μέριμνα δεν υπήρχε για όσους ανηκουν στις ευπαθείς ομάδες ή όσους φροντίζουν ευπαθή άτομα στο σπίτι. Έτσι, η υπουργός μετέτρεψε τα σχολεία σε υγειονομική βόμβα.

Και τι βόμβα! Τι βόμβα… Με την αρχή του ακαδημαϊκού έτους, η αύξηση υπήρξε κατακόρυφη. Η λύση της τηλεκπαίδευσης απεδείχθη φιάσκο, αφού το σύστημα δεν άντεξε (ευτυχές το 2005) και τώρα, προχωρώντας σε ολικό λοκντάουν με κλειστά και τα σχολεία, δημιουργούνται πρακτικά προβλήματα, ταξικά προβλήματα, αν θέλουμε να είμαστε σαφείς.

Φυσικά, το υπουργείο δεν έχει προβλέψει ότι πολλά σπίτια δεν έχουν λάπτοπ. Δεν έχει σκεφτείτε, ίσως, ότι πολλοί γονείς είναι φτωχοί και δεν μπορούν να παρέχουν λάπτοπ σε μαθητές του Δημοτικού (και όχι μόνο). Ότι το πρώτο πράγμα που αφήνεις απλήρωτο όταν σου κόβεται το μεροκάματο, είναι το τηλέφωνο. Ότι υπάρχουν σπίτια χωρίς ίντερνετ. Κι ότι αυτά τα παιδιά, που δεν θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα επειδή δεν μπορούν να το κάνουν, τιμωρούνται. Με απουσίες, με κενά στην ύλη, με αλλαγή ταχύτητας.

Έρχεται λοιπόν ο γονέας να καλύψει τον ρόλο του εκπαιδευτικού. Αυτό είναι ένα σύγχρονο (και αληθινό, σε αντίθεση με το εθνικό μας αφήγημα) “Κρυφό Σχολειό”. Μπορούν οι γονείς να το κάνουν; Και εντάξει στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, μετά τι γίνεται; Ή μήπως πιστεύεις το υπουργείο ότι στην πραγματική κοινωνία υπάρχουν οικογένειες που όλα τα μέλη έχουν λάβει ανώτατη εκπαίδευση; Ε, δεν υπάρχουν. Λογικά θα πρόκειται για τους μη άριστους που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.

Τα “έκαψε” τα παιδιά το υπουργείο. Είναι ένα ολοκλήρου δική τους ευθύνη,από το άλφα έως και το ωμέγα. Είναι εξ ολοκλήρου έγκλημα συνειδητό. Και τους εκπαιδευτικούς τους “έκαψε” το υπουργείο. Τα δύο βασικά δημόσια αγαθά της χώρας, την Παιδεία και την Υγεία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να τα διαμελίσει. Πρόκειται για τυπικό παράδειγμα ατομικής ευθύνης.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…