Newsroom

Newsroom

Κρυφά αφορολόγητα χαράτσια από τις ιδιωτικές κλινικές

Του Μάκη Ανδρονόπουλου

nosokomeio 8

Του Μάκη Ανδρονόπουλου

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες η ασυδοσία των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων μετά την απορρύθμιση του δημόσιου τομέα υγείας από τον Άδωνη Γεωργιάδη και την πλήρη εμπορευματοποίηση των «υπηρεσιών υγείας». Εξετάσεις που δεν χρειάζονται, εγχειρήσεις που δεν είναι καθόλου απαραίτητες, κ.ο.κ.

Τελευταία εφαρμόζεται από ορισμένες κλινικές η επιβολή του «χαρατσιού εξέτασης» που λειτουργεί ως εξής: Πληρώνει, για παράδειγμα, ο «πελάτης» 360 ευρώ για μια μαγνητική άνω και κάτω κοιλίας, δηλαδή όσο του ζήτησε η κλινική και παίρνει μια εκτυπωμένη επίσημη απόδειξη. Όταν όμως πάει να παραλάβει την μαγνητική, του ζητάνε άλλα 60 ευρώ για την παραμαγνητική σκιαγραφική ουσία  Magnevist 10ml που του χορηγήθηκε για να την κάνει. Αν πεις, «ρε παιδιά δεν μου το είπατε και δεν τα πληρώνω», παίρνεις απάντηση ότι και εμείς δεν σου δίνουμε την εξέταση!… Κι έτσι, ο άνθρωπος που κάνει μαγνητική για κάποιο μάλλον σοβαρό λόγο, αναγκάζεται να πληρώσει το κρυφό χαράτσι. Όμως, δεν του δίνουν φορολογική απόδειξη για το χαράτσι, αλλά μια εκ των υστέρων βεβαίωση χωρίς καν τα διακριτικά της κλινικής, που λέει το εξής καταπληκτικό: «Δίχως την επιστροφή των σκευασμάτων στο εργαστήριο οι απαντήσεις δεν είναι δυνατόν να σας δοθούν. Το παρόν χορηγείται για την αντικατάσταση του σκευάσματος!»



Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους