Κριτική εκ των μέσων της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Η εφημερίδα «Καθημερινή» ασκεί και πάλι κριτική στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για τον τρόπο αντιμετώπισης του προσφυγικού. 

NewsRoom 19/06/2020 | 20:09

Στο σημερινό κύριο άρθρο της με τίτλο «Μεταφορά συμφόρησης», η εφημερίδα σημειώνει ότι η αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής στα νησιά είναι «εθνική ανάγκη», αλλά «δεν μπορεί να επιχειρείται χωρίς πρόνοια». Δεν μπορεί η συμφόρηση να μεταφέρεται από τα νησιά στην πρωτεύουσα. «Δεν γίνεται χιλιάδες άνθρωποι να προωθούνται στην ενδοχώρα, χωρίς να λαμβάνεται μέριμνα για τη στέγασή τους…», επισημαίνει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Η «Καθημερινή» έχει επισημάνει και την έλλειψη σχεδιασμού σχετικά με την «έξωση» των 11.000 προσφύγων καθώς έληξε η εξάμηνη στέγασή τους. Δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για εσωκυβερνητική αντιπαράθεση, όμως η ουσία είναι πως το πρόβλημα είναι πραγματικό. Οι εικόνες των οικογενειών προσφύγων και των μικρών παιδιών στην πλατεία Βικτωρίας, είναι ντροπή! Και το όνειδος επιτείνεται από τον φρικτό κυνισμό και την αναλγησία του αρμόδιου υπουργού…