Κριτική Αλ. Παπαρήγα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό και κοινωνικό τους πρόγραμμα, αλλά και αυτοκριτική για τη στάση των…

papariga 0

Κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό και κοινωνικό τους πρόγραμμα, αλλά και αυτοκριτική για τη στάση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ άσκησε από το βήμα της Βουλής η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Σχολίασε την αυτοκριτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την οικονομική πολιτική που ασκούσαν στο παρελθόν οι κυβερνήσεις των δυο κομμάτων,

«Δανειζόμαστε, γιατί δίνονταν παροχές περισσότερες από αυτές που σήκωνε η οικονομία, γιατί κατανάλωνε ο ελληνικός λαός περισσότερο απ’ ό,τι παρήγε» είπε για την αυτοκριτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τόνισε «Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα. Πείτε μας ένα παράδειγμα που η καπιταλιστική ανάπτυξη έγινε χωρίς δάνεια και χωρίς χρέη. Άλλο η διακύμανση και το ύψος των χρεών».

«Τα δάνεια που γίνονται για την καπιταλιστική ανάπτυξη γίνονται γιατί προϋπάρχει ανάπτυξη και κέρδη. Απόδειξη ότι σε συνθήκες κρίσης σταματούν οι δανειοδοτήσεις. Γίνονται για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία. Μια σειρά φαινόμενα, τάσεις που είναι συνυφασμένες με το σύστημα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα τα εμφανίζουν σαν ελληνικές ιδιορρυθμίες της «Ελλαδίτσας» που την έχουν φάει, όχι κάποια κράτη, αλλά κάποιοι πολιτικοί που κυριαρχούν σε άλλα κράτη» σημείωσε η κ. Παπαρήγα.

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ άσκησε κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Η μεν Ν.Δ. χειραγωγεί και υποτάσσει το λαό, με την τρομοκρατία, τον αντικομμουνισμό, τη θεωρία των δύο άκρων, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με χίμαιρες, ονειρώξεις και ονειροφαντασιώσεις», είπε, σημειώνοντας ότι «το κίνημα άρχισε να υποχωρεί το 2012, τα δύο τελευταία χρόνια» όταν αυξήθηκαν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έπρεπε τα σωματεία να σφύζουν από μέλη, και με τη δική σας καθοδήγηση και αυθόρμητα και συνειδητά, τα συνδικάτα να είναι κυψέλες» σημείωσε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Αν είναι να συγκρουστείτε έπρεπε να έχετε προετοιμάσει τον κόσμο. Τι θα κάνετε; Με τα χάπενινγκ στην πλατεία Συντάγματος;» επισήμανε.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να προχωρήσει και σε ευθεία αυτοκριτική του κόμματός της αναφέροντας ότι «ούτε οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι πλήρως κινητοποιημένοι».

Για το θέμα του χρέους η Αλέκα Παπαρήγα αναγνώρισε ότι είναι πραγματικό, αλλά σημείωσε ότι τα δάνεια δεν έγιναν για παροχές στο λαό, αλλά για την επιχορήγηση επιχειρηματικών ομίλων, ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού και εξοπλισμούς. «Αυτά δεν είναι ζητήματα σπατάλης, αλλά συνυφασμένα με τα έξοδα ενός αστικού κράτους» ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, γιατί δεν αφορά το λαό» επισήμανε.
 

Παράλληλα έστρεψε τα βέλη τόσο ενάντια στη ΝΔ όσο και ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι οι διαφορετικές συνταγές που επικαλούνται έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Να εξασφαλίσουν ρευστότητα για την καπιταλιστική κερδοφορία.

«Κάθε μείωση στο χρέος θα την επιβαρυνθεί ο λαός» είπε η κ. Παπαρήγα και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι τη μεγαλύτερη ζημιά που κάνουν είναι ότι καλλιεργούν στο λαό την έκπτωση των αιτημάτων του: «να αρκείται στα ψίχουλα», όπως είπε.

«Εμείς ζητάμε ο λαός να επιδιώξει την επιστροφή όλων των απωλειών. Αν είναι σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο το συζητάμε. Αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα ούτε σε είκοσι χρόνια δεν θα συμβεί» τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ.

 

Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε ειρωνικά τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον κατηγορούν ότι θέλει κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κοινωνική επανάσταση, να φέρει το σοσιαλισμό και σημείωσε: «Είσαστε αχάριστοι κύριοι της ΝΔ, αυτά δεν πρόκειται να τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» απευθυνόμενη στην δεξιά πτέρυγα των κυβερνητικών εδράνων.

«Τα έχει στο πρόγραμμά του. Είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ. Μόλις την τινάξεις, δε μένει τίποτα» υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα.

 

Απευθυνόμενη στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής έκανε λόγο για παγκόσμια τακτική υποχώρηση των ιδεών της αριστεράς αναγνωρίζοντας ότι οι κομμουνιστικές ιδέες βρίσκονται σε ύφεση.      

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

5616196

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τον αποκλεισμό του Αντώναρου

Η αξιωματική αντιπολίτευση το χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές» ενώ σημειώνει ότι και το δημοσίευμα που ακολούθησε…