Newsroom

Newsroom

Κρήτη: Τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Άκαρπες οι έρευνες των λιμενικών αρχών για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών βορειοδυτικά της Κρήτης.

ek peifdhs 1

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το βράδυ του Σαββάτου ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή «ΑΚΡΑΣ ΣΠΑΘΑΣ» βορειοδυτικά της Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή έσπευσε αρχικά το φορτηγό πλοίο «PACIFIC M» σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον άνδρα που κινδύνευε από τη θάλασσα και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος του Λιμενικού  το οποίο τον παρέλαβε τον μετέφερε στο λιμάνι Κολυμβαρίου Κρήτης, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου διακομισθεί  στο νοσοκομείο Χανίων.

Ο 25χρονος διασωθείς ανέφερε ότι βρισκόταν σε λέμβο, με άλλους τέσσερις αλλοδαπούς, η οποία ανετράπη και πιθανότατα βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με μαρτυρία του διασωθέντος, οι πέντε ξεκίνησαν από την Τυνησία με προορισμό την Ιταλία, ωστόσο στη διαδρομή χάθηκαν, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η βάρκα τους χθες το μεσημέρι.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων της λέμβου με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών του Λιμενικού,  ιδιωτικών και παραπλεόντων σκαφών, περιπολικού οχήματος του Λιμενικού  και πεζοπόρου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού από ξηράς. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…