Ένας 37χρονος παλαιστινιακής καταγωγής συνελήφθη χθες στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σε κοινή επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Κατηγορείται για συμμετοχή στη Χαμάς και σχεδιασμό επίθεσης.
Στόχος ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο
Πληροφορίες από το Cretalive.gr αναφέρουν ότι στο στόχαστρό του ενδέχεται να βρισκόταν το κρουαζιερόπλοιο «Crown Iris», που αναμένεται στην Κρήτη την Τρίτη 9 Ιουνίου με Ισραηλινούς επιβάτες.
Ο 37χρονος έμενε στην περιοχή εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Εργαζόταν σε ξενοδοχείο και, σύμφωνα με τοπικές πηγές, κινούνταν με εντελώς χαμηλό προφίλ, χωρίς να κινεί υποψίες στο περιβάλλον του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πριν εγκατασταθεί στην Κρήτη, διέμενε στα Πατήσια, όπου είχε ζητήσει και λάβει πολιτικό άσυλο.
Η ομολογία του 37χρονου
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος ομολόγησε στους ανακριτές ότι ήταν μέλος της Χαμάς εδώ και πολλά χρόνια και ότι είχε εκπαιδευτεί στην Ινδονησία. Παραδέχτηκε επίσης ότι διατηρούσε επαφές με το δίκτυο των δύο μελών της οργάνωσης που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Κύπρο.
Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε ότι είχε ξεκινήσει να αναζητά υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.
Στο στόχαστρο οι διασυνδέσεις του
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε από την Κύπρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διερεύνηση υπόθεσης που σχετίζεται με υπόπτους για τρομοκρατία προέκυψε ένα τηλέφωνο που φέρεται να λειτουργούσε ως στοιχείο-σύνδεσμος. Ο 37χρονος φέρεται να συνδέεται με άτομα που συνελήφθησαν πρόσφατα στην Κύπρο για τρομοκρατία, μεταξύ αυτών και κάτοικος Βερολίνου λιβανέζικης καταγωγής, που είχε συλληφθεί στις 10 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο 21χρονοι
Ακολούθησε διακριτική επιχείρηση εντοπισμού και ταυτοποίησης, και η σύλληψη έγινε υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας.
Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες στην Κρήτη και την Αθήνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσα αποθήκευσης δεδομένων, τραπεζικές κάρτες και εργαστηριακός εξοπλισμός.
Διαβάστε επίσης:
Τσουβέλας και Καρύδη προχωρούν σε νομικές ενέργειες για σεξιστικά σχόλια στο διαδίκτυο – Μηνύσεις σε διαδικτυακά τρολ
Αιχμές Κοτζιά για ΣΥΡΙΖΑ: «Τον διέλυσαν, τον έθεσαν σε ομηρία και θέλουν τα ασημικά»
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε πόλεμο καταγγελιών – Ποιον υπηρετεί πλέον αυτό το μπάσκετ; (προσοχή video με ακατάλληλο λεξιλόγιο)
Ράμα κατά Ελλάδας, Σερβίας και Ιράν για τις διαδηλώσεις – Έντονη κριτική από Αλβανικά ΜΜΕ
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια