Newsroom

Newsroom

Κρήτη: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το γηροκομείο-Ερευνώνται 73 θάνατοι ηλικιωμένων

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες για το γηροκομείο στην Κρήτη, όπου ερευνώνται θάνατοι των ηλικιωμένων. 

fovos thanatoy triti ilikia 0 1

Συνεχίζονται οι μαρτυρίες για το γηροκομείο στην Κρήτη, όπου ερευνώνται πλέον 73 θάνατοι, όπως ανέφερε  σε ρεπορτάζ του το Open. Συγκεκριμένα,  ερευνώνται 64 θάνατοι για το 2020 και 9 για το 2021.

Μάλιστα, στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», μίλησε μια μάρτυρας, η οποία εργάστηκε στο παρελθόν στο συγκεκριμένο γηροκομείο.  

«Έδεναν τους ηλικιωμένους για να μην περπατούν», ανέφερε αρχικά.

«Ούτε ζώο δεν δένεις έτσι. Τα καροτσάκια που έχουν τα χερούλια από πίσω, τα έβαζαν πάνω στις μπάρες, στα κάγκελα, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να θέλουν να φύγουν γιατί ήταν ακινητοποιημένα και τα καρότσια. Ήταν σαν εργοστάσιο χρημάτων. Οι άνθρωποι ήταν νούμερα. Τους έβαζαν εντομοκτόνα για να καθαρίζουν οι ψείρες. Ενώ κοκκίνιζε το κεφάλι και καιγόντουσαν οι άνθρωποι, τους λούζαμε μετά, πολλές φορές αναγκαζόντουσαν και τους κόβαμε γουλί τα μαλλιά», τόνισε η μάρτυρας.

«Το φαγητό ήταν άθλιο, ούτε λάδι είχε μέσα, οι άνθρωποι ζητούσαν πολλές φορές αλάτι, λίγο λεμόνι. Άνοιγαν το κάτω χείλος τους, τους πατούσαν την σύριγγα για να φάνε και μετά αμέσως νερό. Έπαθα σοκ να βλέπω συναδέλφους να τους εκπαιδεύουν σε δράκους!», ανέφερε. 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…