Newsroom

Newsroom

Κρήτη: Πρόστιμο 5.000 ευρώ στην 15χρονη μαθήτρια που κλώτσησε το γατάκι

Ταυτοποιήθηκε από αστυνομικούς στο Ρέθυμνο η ανήλικη δράστης του σοκαριστικού βίντεο, που κυκλοφόρησε στα social media, με την άγρια κακοποίηση γάτας σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στο χωριό Τσεσμές

Screenshot 2022 09 09 at 10.15.41 1 1024x630 1024x630 1

Διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στη 15χρονη κοπέλα, που εμφανίζεται να κλωτσά με δύναμη ένα γατάκι, την ώρα που η παρέα της γελά και ενώ η ξαδέρφη της κινηματογραφεί το φρικτό περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το περιστατικό συνέβη στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου στον Τσεσμέ Ρεθύμνου, περιοχή που κατοικεί η ανήλικη με την οικογένειά της.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η κοπέλα εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα συνοδευόμενη από τον πατέρα της και κατέθεσαν. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Εισαγγελέας Ανηλίκων που θα αναλάβει περαιτέρω την υπόθεση.

Tο απόγευμα της Πέμπτης, το προφίλ της Φιλοζωικής ομάδας ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, έλαβε μήνυμα από πολίτη που ενημέρωνε ότι στην περιοχή Τσεσμέ Ρεθύμνου, έλαβε χώρα περιστατικό κακοποίησης ζώου και συγκεκριμένα γάτας.

Το μήνυμα συνοδευόταν από βίντεο που απεικονίζει 2 κοπέλες, από τις οποίες, η μια πλησιάζει τη γάτα με πρόσχημα να την χαϊδέψει και στην συνέχεια την κλωτσάει με δύναμη πετώντας την μακριά.

Το βίντεο κυκλοφόρησε την Τετάρτη 07/09/2022 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Συλλόγου, η ανήλικη έχει επαναλαμβανόμενη κακοποιητική συμπεριφορά προς τα ζώα.

Σε συνέχεια, μέλη του Συλλόγου επικοινώνησαν με το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν και τη Δ/νση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με το εν λόγω βίντεο καθώς και με όλα τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αναζητούνται και άλλα βίντεο

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητούνται και άλλα σχετικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο με παρόμοιες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολλών φιλόζωων πολιτών στο Ρέθυμνο, αφού έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος, αναζητώντας το χτυπημένο γατάκι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να το εντοπίσουν.

Ωστόσο, ανοικτός ο χαρακτηρισμός της εγκληματικής πράξης, σε πλημμέλημα ή κακούργημα. Εάν το γατί βρεθεί νεκρό, θα απαγγελθούν υποχρεωτικά κατηγορίες για κακούργημα, σύμφωνα με το νέο Νόμο 4830/2021.

Σύμφωνα με την άποψη της φιλοζωϊκής κοινότητας, ακόμα και εάν δεν ανευρεθεί το ζώο, ο χαρακτηρισμός της πράξης θα πρέπει να είναι κακούργημα, αφού η μη ανεύρεσή του, ρητά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ζώο έχει πιθανότατα υποκύψει, λόγω των χτυπημάτων.

Πηγή: ert.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…