Newsroom

Newsroom

Κρήτη: Πλαφόν στις… κότες για να μην ενοχλούνται οι τουρίστες

Μέχρι έξι κότες σε Αγ. Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία

chicken 3727097 1920

Όριο στον αριθμό των ορνιθοειδών επιχειρεί να θέσει η περιφέρεια Κρήτης στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, σύμφωνα με απόφαση που δημοσίεσε στη Διαύγεια.

Όπως αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη,  «ήταν μια απόφαση ενόψει της τουριστικής περιόδου και θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους κατοίκους που έχουν κοτέτσια στον οικισμό, για το ότι πρέπει να τηρούν κάποιες συνθήκες υγιεινής, ώστε να υπάρχει μια φιλοξενία πραγματική και προς τους τουρίστες.

Δεχόμαστε τόσο κόσμου που έπρεπε λίγο να επιστήσουμε την προσοχή. Κότες υπήρχαν στα κοτέτσια πάντα, αυτή είναι η Κρήτη ούτως ή άλλως.

Η καθαριότητα στον χώρο που σταβλίζονται μπορεί καμιά φορά να ενοχλεί, μπορεί να είναι δίπλα σε ένα τουριστικό κατάλυμα, σε ένα ξενοδοχείο, αλλά η διαβίωσή τους πρέπει να είναι σε τέτοιο βαθμό που να μην ενοχλεί».

Η κ. Χουδετσανάκη έκανε λόγο για «σύσταση» και όχι τόσο για απαγόρευση, ενώ απέφυγε να απαντήσει στον αριθμό των ορνιθοειδών που θα επιτρέπεται να έχουν οι κάτοικοι στις συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές.

Η απόφαση αναφέρει:

Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών εντός των Σχεδίων Πόλεων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας. Στους περιφερειακούς συνοικισμούς της ενδοχώρας επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, έξι (6) ορνιθοειδών και δύο (2) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους.

Στους λοιπούς οικισμούς επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, δέκα (10) ορνιθοειδών, τεσσάρων (4) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους, ενός (1) μόνοπλου και ενός (1) χοίρου μέχρι το στάδιο της τελικής πάχυνσης.

Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες και ορτύκια.

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…