Newsroom

Newsroom

Κρήτη: Με 15.000 Αυστριακούς συνταξιούχους ανοίγει η νέα τουριστική σεζόν

Στη φάση της τελικής προετοιμασίας για την έναρξη της νέας καλοκαιρινής τουριστικής σεζόν βρίσκονται οι ξενοδόχοι, ενώ οι πρώτες μονάδες που θα ανοίξουν στις αρχές Απριλίου είναι εκείνες που θα φιλοξενήσουν χιλιάδες συνταξιούχους τουρίστες από την Αυστρία.

Screenshot 6 3

Συνολικά 15.000 συνταξιούχοι Αυστριακοί θα κάνουν τις διακοπές τους την άνοιξη του 2019 και του 2020 σε ξενοδοχεία του Δήμου Χερσονήσου.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων ν. Ηρακλείου, είπε ότι τα τρία ξενοδοχεία που θα τους υποδεχθούν (Cactus, Σειρήνες, Γλάρος) θα λειτουργήσουν στις 3 Απριλίου.  Στην πρώτη φάση του διετούς προγράμματος έως τις 7 Μαΐου θα φιλοξενηθούν συνολικά 7.500 συνταξιούχοι οι οποίοι ανήκουν στον αυστριακό οργανισμό “Senioren Reisen”.

Ο συγκεκριμένος Οργανισμός – Ομοσπονδία Συνταξιούχων της Αυστρίας ιδρύθηκε το 1949 και διακινεί τα μέλη της σε προορισμούς διακοπών εδώ και σαράντα χρόνια, ενώ πριν από τριάντα χρόνια ίδρυσε και το δικό της τουριστικό πρακτορείο με την ίδια επωνυμία, «Senioren Reisen».

Ο διακεκριμένος tour operator «Senioren Reisen» διοργανώνει για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων κάθε χρόνο ταξίδια, συνήθως τον μήνα Απρίλιο, για περίπου 15.000 Αυστριακούς συνταξιούχους σε έναν συγκεκριμένο καλοκαιρινό προορισμό.

Η άφιξή τους, συνήθως, γίνεται σε έξι εβδομαδιαία γκρουπ των 1.500 ατόμων, με δικές τους ναυλωμένες πτήσεις τσάρτερ της AUSTRIAN AIRLINES και με τη συνοδεία ιατρικού προσωπικού και περίπου σαράντα συνοδών.

Η «Senioren Reisen» είναι μία θυγατρική εταιρεία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας (Pensionistenverband Österreichs – PVÖ), η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συνταξιούχων στην Αυστρία και η οποία αριθμεί τα 400.000 ενεργά μέλη.

Το τουριστικό πρακτορείο TREND TOURISTIC SERVICES, με έδρα το Ηράκλειο, έκλεισε συμφωνία για λογαριασμό του παραπάνω οργανισμού, του μεγαλύτερου της Αυστρίας, για τα έτη 2019 και 2020 με προορισμό ξενοδοχεία του Δήμου Χερσονήσου.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος tour operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του, που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού, που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό.

Μία ομάδα συνοδών και ξεναγών βρίσκεται μαζί τους μέρα και νύχτα, καθώς επίσης και μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, που τους φροντίζει σε ό,τι χρειαστούν.

Θα ακολουθήσει στα μέσα Απριλίου το άνοιγμα και άλλων ξενοδοχείων,  λόγω του Πάσχα. Φέτος το Ορθόδοξο Πάσχα γιορτάζεται στις 28 Απριλίου και μια εβδομάδα νωρίτερα το Πάσχα των Ρωμαιοκαθολικών.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη η κίνηση δεν θα είναι μεγάλη. Αυτό άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο στην έναρξη της σεζόν και θα αρχίσει να τονώνεται μετά τις 20 Μαΐου.

Πηγή: patris.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…