Κρήτη: H εγκληματική η ολιγωρία της ΕΛΑΣ σε ένα ακόμα περιστατικό έμφυλης κι ενδοοικογενειακής βίας

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η εγκληματική ολιγωρία της ΕΛΑΣ σε περιστατικά έμφυλης κι ενδοοικογενειακής βίας, αφού και το τελευταίο θύμα γυναικοκτονίας, η 48χρονη Νεκταρία είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι κινδυνεύει από τον πρώην σύζυγό της.  

5265316 1

«Σοκαρισμένο»  είναι το πανελλήνιο έπειτα από τη νέα γυναικοκτονία στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα ,που σημειώθηκε την Παρασκευή. Στο φως έρχονται συνεχώς νέα στοιχεία που  δείχνουν ότι η άτυχη γυναίκα φαίνεται να είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι κινδυνεύει, ωστόσο δεν έγινε κάποια ενέργεια.

Στενή φίλη του θύματος αποκάλυψε στο Mega ότι οι εντάσεις ανάμεσά τους ήταν συχνές, με τον δράστη να έχει απειλήσει και να έχει χτυπήσει στο παρελθόν την άτυχη γυναίκα.

«Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε ‘μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε’. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα 2 τα παιδιά τα μικρά».

Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ενέργεια.

«Είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην αστυνομία». Οι αστυνομικοί ωστόσο φαίνεται πως δεν είχαν προβεί στην παραμικρή ενέργεια, ούτε καν σύσταση, ενώ σοκ προκαλεί πως «στον κύκλο του διαμήνυε πως ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία δεν προστατεύει τη ζωή των θυμάτων έμφυλης βίας. Και πριν τη γυναικοκτονία που διαπράχθηκε τον Αύγουστο στο Ρέθυμνο, η 47χρονη γυναίκα είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι δεχόταν απειλές.

Όπως αντίστοιχα και για πριν τη γυναικοκτονία στη Δάφνη τον Ιούλιο, όπου αγνοήθηκαν κι εκεί οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από γειτόνισσα του 31χρονου θύματος. 
 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό