Newsroom

Newsroom

Κρήτη: Ανασφάλιστη παραμένει φιλόλογος επειδή το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζει εργόσημα που της έβγαλε συγγενής πρώτου βαθμού!

Του Μαρίνου Γκασιάμη Τραγελαφικές καταστάσεις ζει η φιλόλογος Στέλλα Κυδωνάκη κάτοικος Κρήτης. Τη σχολική σεζόν 2014-15 όντας φιλόλογος στον ιδιωτικό…

1 2528

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Τραγελαφικές καταστάσεις ζει η φιλόλογος Στέλλα Κυδωνάκη κάτοικος Κρήτης.

Τη σχολική σεζόν 2014-15 όντας φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια. Οι γονείς τις έκοβαν εργόσημα για το ποσό της αμοιβής της.

Ένας από τους γονείς αυτούς ήταν και η αδερφή της, που της έκοψε εργόσημα για τα μαθήματα που παρέδωσε στον ανιψιό της.

Όταν πήγε πριν λίγες ημέρες στο ΙΚΑ Ηρακλείου να της καταμετρήσουν τα εργόσημα, (που σημειωτέων είναι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη και όχι για ταμείο ανεργίας), προκειμένου να της ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας, οι υπάλληλοι της είπαν ότι τα εργόσημα που της είχε βάλει η αδερφή της δεν αναγνωρίζονταν από το ΙΚΑ, γιατί όπως της είπαν ήταν από συγγενή 1ου βαθμού!

Αποτέλεσμα αυτού είναι η φιλόλογος να έχει μείνει ανασφάλιστη ενώ έχει δώσει και από πάνω 290 ευρώ για εργόσημα που δεν της αναγνωρίζονται!

Όπως δήλωσε στο koutipandoras.gr η Στέλλα Κυδωνάκη δεν αμφισβητεί την ύπαρξη σχετικού νόμου και τα λεγόμενα των υπαλλήλων του ΙΚΑ, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια κατάσταση που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά όπως γιατί ενδιαφέρεται το ΙΚΑ για το ποιος βάζει το εργόσημο όταν το ζητούμενο είναι να εισπράττει χρήματα από εισφορές.

Το koutipandoras.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους στο ΙΚΑ Ηρακλείου ώστε να αναζητήσει μια επεξήγηση του «πνεύματος και του γράμματος» του σχετικού νόμου ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυστυχώς εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι θα πρέπει να σκύψουν σε περιπτώσεις σαν αυτή καθώς «το γράμμα» του σχετικού νόμου ενδέχεται να σπρώχνει πολλούς στη μαύρη εργασία σε μια περίοδο που τα ασφαλιστικά ταμεία «κυνηγούν» τα έσοδα με το «ντουφέκι»