Κρήτη: Άγρια ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες εργάτες

Ρατσιστική αναίτια επίθεση σημειώθηκε εναντίον οκτώ Πακιστανών εργατών, ο ένας ανήλικος, στην Κρήτη, οι οποίοι σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής χτυπήθηκαν βάναυσα. Οι ίδιες μαρτυρίες καταγγέλλουν ότι σημειώθηκαν και πυροβολισμοί.

racism 5267730 640 600x338 1

Για μια από της πιο άγριες ρατσιστικές επιθέσεις κάνουν λόγω οι κάτοικοι στο Οροπέδιο Λασιθίου, κατά την οποία θα μπορούσαν να υπάρχουν νεκροί. Οι κάτοικοι επικοινώνησαν με το creta24.gr, προκειμένου, όπως λένε, να μπει τέλος στην δράση των εν λόγω τραμπούκων.

Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν τρομοκρατημένοι από τη δολοφονική επίθεση και ληστεία, ενώ προσθέτουν ότι οι εν λόγω μετανάστες δεν έχουν προκαλέσει ποτέ κάποιο επεισόδιο.

Επιθέσεις σε σπίτια

Η επίθεση ρατσιστικού χαρακτήρα έγινε σε βάρος 8 Πακιστανών εργατών τους οποίους χτύπησαν βάναυσα. Οι δράστες δεν δίστασαν ακόμα και να πυροβολήσουν (οι πληροφορίες λένε στον αέρα) κι όλα αυτά για να τους αποσπάσουν τις λιγοστές τους οικονομίες. Μεταξύ των θυμάτων κι ένας ανήλικος Πακιστανός, ενώ ένας άλλος ομοεθνής του είχε σύμφωνα με κατοίκους κολλημένο στο πρόσωπό του το όπλο μέχρι να πει στους δράστες που έχει κρύψει τις οικονομίες του.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρόκειται για έξι με εφτά δράστες που εισέβαλαν το απόγευμα της Τετάρτης στα δύο σπίτια όπου μένουν οι μετανάστες εργάτες και αρχικά με ξύλα άρχισαν να τους χτυπούν στο πρόσωπο και στο σώμα. Όταν τα θύματα αντιστάθηκαν, οι ίδιοι δράστες, αρκετοί εκ των οποίων οπλισμένοι, πυροβόλησαν στον αέρα.

«Ακούσαμε τους πυροβολισμούς και ξέρουμε ότι η αστυνομία όταν ήρθε μετά από δική μας ενημέρωση, βρήκε αρκετούς κάλυκες» δήλωσε κάτοικος του χωριού.

Ένας μετανάστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ο ίδιος μάρτυρας περιέγραψε ότι ένας εκ των μεταναστών που δέχτηκε επίθεση, για να γλυτώσει πήδηξε από τον πρώτο όροφο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί και γίνεται προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι μετανάστες δεν έχουν προχωρήσει σε μηνύσεις, εξαιτίας του φόβου τους για το τι θα τους συμβεί από εδώ και πέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η τοπική ιστοσελίδα, η παρέα των τραμπούκων δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή, με κάποιους εξ αυτών να φέρονται ότι έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό