Newsroom

Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου παρουσία Στ. Κασσελάκη

Σε τροχιά διάσπασης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τα βλέμματα να στρέφονται στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που θα γίνει αύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και στην οποία θα δώσει το παρών ο Στέφανος Κασσελάκης.

SYRIZA 1

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιστρέφει από τις ΗΠΑ την Πέμπτη, μέρα κατά την οποία έχει συγκαλέσει το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και μέχρι σήμερα θεωρούνταν ότι εκκρεμεί η σύσταση ενός άτυπου οργάνου περί τον πρόεδρο, αίφνης χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο.

Μετέχουν ex officio μέλη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη και η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος (χωρίς δικαίωμα ψήφου). Επίσης, μετέχουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (τρεις πρώτες γυναίκες που είχαν εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή).

Σύμφωνα με το καταστατικό ειδικά για τις κυρώσεις της αναστολής και της διαγραφής απαιτείται πριν την λήψη απόφασης, γνωμοδότηση του ανώτατου οργάνου στο οποίο συμμετέχει ο ελεγχόμενος., δηλαδή Οργάνωση Μελών ή Νομαρχιακή Επιτροπή ή Κεντρική Επιτροπή.

 

Κοτσακάς: O Κασσελάκης έκανε μια αξιολογική εκτίμηση και όχι διαγραφές

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι δηλώσεις του πρόεδρου του πειθαρχικού συμβουλίου, Αντώνη Κοτσακά, ο οποίος -μεταξύ άλλων- σημείωσε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας απολογείται μόνο στο συνέδριο

Ο Αντώνης Κοτσακάς, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», μίλησε για το θέμα των διαγραφών στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Κασσελάκης δεν επέβαλλε κάποια πειθαρχική ποινή, στους Τζουμάκα, Βίτσα, Φίλη και Σκουρλέτη. Έκανε μια αξιολογική εκτίμηση για τα πρόσωπα αυτά», ξεκαθάρισε ο κ. Κοτσακάς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με βάση τους κανονισμούς του κόμματος.

«Η Επιτροπή Δεοντολογία απαρτίζεται από 15 μέλη. Αρχικά θα συσταθεί μια τριμελής επιτροπή η οποία θα κάνει την προδικασία, Θα ακούσει τους εμπλεκόμενους, καταγγελλόμενους και καταγγέλλοντες και θα ζητήσει μια γνωμοδότηση από τα όργανα στα οποία ανήκουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση από την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και θα λάβει την απόφαση της, η οποία είναι οριστική», τόνισε ο κ. Κοτσακάς.

Τέλος, ο κ. Κοτσακάς υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάποιο πειθαρχικό όργανο μέχρι πρόσφατα και η Επιτροπή Δεοντολογίας θεσμοθετήθηκε στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος.

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

katexaki821

Κατεχάκη: Ανεξέλεγκτη πορεία ΙΧ – Τράκαρε παντού, και ο οδηγός… συνέχιζε να οδηγεί (video)

Τρόμο προκάλεσε ο οδηγός που κυκλοφορούσε με παραμορφωμένο αυτοκίνητο και χτυπούσε σε κιγκλιδώματα και πεζοδρόμια

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

flessa 1

Στις Σέρρες η Βίκυ Φλέσσα κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις με δημόσιο χρήμα από κονδύλια της Αντιπεριφέρειας!

Ο Γιάννης Μυλόπουλος ζητά να ενημερωθεί για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε η Περιφερειακή…

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

image 7

Σοκάρει η Τερζή: «Στη Eurovision δέχτηκα ψυχική κακοποίηση – Εκείνο το βράδυ μέσα μου πέθαινα» (Video)

Η γνωστή τραγουδίστρια μιλάει για την συμμετοχή της στη Eurovision και για πρώτη φορά αποκαλύπτει…