Κρίσιμη η κατάσταση υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα

«Πληροί όλα τα κριτήρια εισαγωγής σε ΜΑΦ» επισημαίνουν οι γιατροί Κατερίνα Ντουζέπη και Θοδωρής Σδούκος σε κοινή ανακοίνωση τους. 

κουφοντίνας 1

Δύο γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην 37η ημέρα απεργίας πείνας. Σύμφωνα με τους Κατερίνα Ντουζέπη και Θοδωρή Σδούκο, η συνεχιζόμενη ασιτία, η προϊούσα νεφρική βλάβη και οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές του έχουν προκαλέσει σοβαρές βλάβες στη χολή και στο στομάχι, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. 

Οι γιατροί Κατερίνα Ντουζέπη, αναισθησιολόγος-εντατικολόγος (είχε επισκεφτεί και εξετάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις Φυλακές Δομοκού στις 16 Γενάρη, 9η μέρα της απεργίας πείνας), και Θοδωρής Σδούκος, γενικός γιατρός – διευθυντής ΕΣΥ (είχε επισκεφτεί και εξετάσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα στις Φυλακές Δομοκού στις 24 Γενάρη, 17η μέρα της απεργίας πείνας), που ενημερώθηκαν σχετικά, αναφέρουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα εξής:

«Από την ενημέρωση που έκαναν σήμερα οι συνάδελφοι του Γ.Ν. Λαμίας στην οικογένεια του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, μέσω της συνηγόρου του, οδηγούμαστε στο ασφαλέστατο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας του έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμη καμπή.

Η συνεχιζόμενη ασιτία, η προϊούσα νεφρική βλάβη και οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές έχουν προκαλέσει βλάβες στη χολή και στο στομάχι, που εκδηλώνονται εδώ και ενάμιση 24ωρο με εμέτους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προσλάβει νερό. Η ενυδάτωσή του γίνεται πλέον αναγκαστικά με ορό.

Βεβαίως, η ενυδάτωση δεν αναιρεί οποιονδήποτε από τους κινδύνους ζωής ή μη αντιστρεπτής βλάβης, που απειλούν έναν απεργό πείνας, ο οποίος επί 37 ημέρες παίρνει μόνο νερό, χωρίς κανένα πρόσθετο.

Η κλινική του κατάσταση και πορεία πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να παρακολουθείται πλέον στενά σε επίπεδο Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, μέσω monitoring. Πληροί όλα τα κριτήρια εισαγωγής σε ΜΑΦ.
Είναι αυτονόητο, πως κάθε ιατρική πράξη πρέπει να έχει τη συναίνεση του απεργού πείνας, όπως επιβάλλει η ιατρική δεοντολογία και ηθική (βλ. Διακήρυξη για τους Απεργούς Πείνας, της Παγκόσμιας Ενωσης Ιατρών)».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενος για την εκδικητική πολιτική που ασκείται εις βάρος του, καθώς ενώ δικαιούται να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ του to αρνείται.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ