Κρίσιμες στιγμές για τη Δημοκρατία: Διέφυγε από τη Βουλή χωρίς να απαντήσει ο Πρωθυπουργός

Άφησαν χωρίς δικαίωμα ομιλίας παρουσία του πρωθυπουργού, δύο αρχηγούς κομμάτων στη Βουλή

5751533

Πρωτοφανείς στιγμές έλαβαν χώρα σήμερα στη Βουλή με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να διακόπτει τη δευτερολογία του προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει στο αν γνώριζε ή όχι ότι ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, όπως αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή το Documento.

Βουλή
Βουλή

O πρωθυπουργός πήρε τον λόγο, ύστερα από μεγάλη διαφωνία για τη διαδικασία, και χωρίς να δώσει καμία απάντηση επί του κρισιμου θέματος για τη λειτουργία του πολιτεύματος και την εθνική ασφάλεια, σχολίασε γενικά τα όσα είχαν ειπωθεί, μάζεψε τα χαρτιά του και διέφυγε γρήγορα από την αίθουσα, με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να θεωρεί την παρέμβασή του αυτή ως «τριτολογία».

Είναι ενδεικτικό, ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχουν εκφωνήσει ούτε καν την πρωτολογία τους οι αρχηγοί δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ οι Μιχάλης Κατρίνης και Δημήτρης Κουτσούμπας δεν είχαν εκφωνήσει τη δευτερολογία τους.

Βουλή
Βουλή

Ο λόγος δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατέθεσε τη βαθύτατη ανησυχία του για το περιστατικό της διαφυγής του πρωθυπουργού με αυτόν τον τρόπο. Η διαδικασία συνεχίστηκε με τον λόγο να παίρνει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επίσης κατήγγειλε τη διαδικασία.

 

Βρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε τον έλεγχο εντός του Κοινοβουλίου μετά και τις πιέσεις που δέχτηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, και ξεκίνησε να ουρλιάζει.

Μάλιστα, κατά τη δευτερολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε να φωνάζει σε πρώτο ενικό πρόσωπο προς τον Δημήτρη Τζανακόπουλο λέγοντας του: «Παρακολουθούσα εγώ ποτέ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ή ότι παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κύριος Φλώρος; Δεν ντρέπεσαι λίγο;»

Νωρίτερα, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν στο βήμα της Βουλής για τη δευτερολογία του, η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, σηκώθηκε από το έδρανό της και έφτασε -εν εξάλλω- στην πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτός από την παρέμβαση του Κωνσταντίνου Τασούλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να σηκωθεί και να πλησιάσει τη βουλευτή της πλειοψηφίας για να την απομακρύνει από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλέξης Τσίπρας σε Μητσοτάκη για τη ντροπιαστική δραπέτευση από τη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ξανά το λόγο στη Βουλή και εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του λέγοντας: «Έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα: Εάν ήταν υπό παρακολούθηση οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων από την ΕΥΠ και φρόντισε να μην απαντήσει και να εξέλθει. Το θέμα είναι κρίσιμο. Δεν απάντησε. Ίσως να φοβήθηκε γιατί του έθεσα το ζήτημα της παραίτησης εάν αποδειχθεί ότι ψεύδεται. Η εικόνα της αποχώρησης σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα θα τον ακολουθεί για πάντα όπως και όσα διέπραξε σε βάρος της Δημοκρατίας».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…