Κρέτσος: Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό

Αντί να δώσουν περισσότερους πόρους και να στηρίξουν γενναία την πολιτιστική και καλλιτεχνική δημιουργία και πριν και κατά την περίοδο του κορoνοϊού τελικά τους αφαίρεσαν, δήλωσε «Στο Κόκκινο» ο Λευτέρης Κρέτσος πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

NewsRoom 08/05/2020 | 22:41

Ο Λ. Κρέτσος εξήγησε ότι η ΝΔ έδωσε και λιγότερα χρήματα στο Υπουργείο Πολιτισμού και ότι δύο εμβληματικά έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχεδιάσει  - είχε εγκρίνει δηλαδή το Ταμείο Εγγυοδοσίας Οπτικοακουστικών Παραγωγών και το Επενδυτικό Ταμείο για την οπτικοακουστικές παραγωγές - έμειναν στο συρτάρι.

Επιπλέον, τόνισε ότι αυτά τα έργα έμειναν στο συρτάρι «γιατί δεν έχουν προτεραιότητα τον πολιτισμό» και ή έχουν την μακαριότητα της μπουλντόζας ή θέλουν να βολέψουν τους φίλους τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 100 εκατ. τα οποία εξήγγειλε η κ. Μενδώνη δεν είναι 100, καθώς τα 60 αφορούν ένα έκτακτο επίδομα ενώ θα έπρεπε να βάλλουν ομπρέλα προστασίας για τους καλλιτέχνες που έχουν βασικές βιοποριστικές ανάγκες για ένα εξάμηνο και αυτό που δίνουν είναι ασπιρίνη. Δεν τους ενδιαφέρει και στο πρόγραμμα της άλλωστε η ΝΔ δεν είχε καμιά σκέψη για τον πολιτισμό, υπογράμμισε.

«Και όταν τους ρωτάς γι’ αυτό σου λένε ότι εμείς βγήκαμε με 40% και θα ξαναβγούμε, επόμενη ερώτηση και μη με σκοτίζετε» πρόσθεσε.