Κρεσέντο προκλήσεων από Ερντογάν: Κομπάρσος των ξένων δυνάμεων η Ελλάδα – Θα πάθει ό,τι έπαθε στο παρελθόν

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας του με την Ελλάδα σε ρόλο "κομπάρσου" - Οι αναφορές του στη Σμύρνη ως παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί - ξανά - στην Ελλάδα.

Κρεσέντο προκλήσεων για άλλη μια φορά από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος skai.gr, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της χώρας του με την Ελλάδα σε ρόλο “κομπάρσου”.

Ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στην οποία, όπως είπε, παρευρέθηκαν περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι. “Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς”, είπε σημειώνοντας στη συνέχεια πως με την άσκηση στην Σμύρνη, η Τουρκία έστειλε το απαραίτητο μήνυμα στους συνομιλητές της Τουρκίας.

Οι αναφορές του στη Σμύρνη ως παράδειγμα για το τι μπορεί να συμβεί – ξανά – στην Ελλάδα:

Αναφέρθηκε λεπτομερώς στη Σμύρνη, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης. «Βρεθήκαμε στη Σμύρνη και με αφορμή την άσκηση Efes 2022 και στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο σε αυτούς που πρέπει. Συναντήσαμε και τις τοπικές οργανώσεις μας στη Σμύρνη. Γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας, και αφήνουν την Ελλάδα πάνω που γίνεται κακομαθημένη και πάλι όπως και στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

“Το πρόβλημα είναι πως η Ελλάδα δεν αντιλαμβάνεται αυτό το παιχνίδι ή οικειοθελώς έχει αναλάβει τον ρόλο του κομπάρσου σε αυτό το παιχνίδι” πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν. Όπως εξήγησε, “στα γυρίσματα ταινιών οι κομπάρσοι είναι αυτοί που κουράζονται περισσότερο, φθείρονται και σπάνε τα χέρια και τα πόδια τους. Όμως στη σκηνή δεν εμφανίζεται το όνομα τους ούτε οι ίδιοι. Στο παρελθόν αυτό συνέβη στην Ελλάδα και αν επιμείνει στο ίδιο λάθος θα συμβεί ακριβώς αυτό και πάλι”.

Παράλληλα, διαμήνυσε πως “εμείς στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίζουμε να ενισχύουμε την παρουσία μας ως πολιτική, στρατιωτική και οικονομική δύναμη”.

Εν τω μεταξύ στην συνάντηση των συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τζο Μπάιντεν στο Βερολίνο, Ιμπραήμ Καλίν και Τζέικ Σάλιβαν με εκπροσώπους των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Βρετανίας, και της Γερμανίας συζητήθηκαν η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το ουκρανικό, αλλά και το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος.

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Αντάρτες Χούθι: Στέλνουν μηνύματα κατά επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης προειδοποίησαν σήμερα όλες τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην συνεργάζονται με το…

Καινοτομία για λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο: Θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Καινοτομία για λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο: Θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Η πρώτη λαϊκή αγορά με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα,…