Newsroom

Newsroom

Το Κρεμλίνο κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εγκατέλειψαν τους Κούρδους

Αμφιβολίες για την απομάκρυνση των Κούρδων από τη «ζώνη ασφαλείας» εξέφρασε ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία

ap syrtr

Οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους στη βόρεια Συρία έπειτα από χρόνια στενής συνεργασίας, αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων στρατιωτών, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου λίγες ώρες αφού ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για την Συρία Τζέιμς Τζέφρι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την απομάκρυνση των Κούρδων από τη «ζώνη ασφαλείας».

«Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ υπήρξαν ο στενότερος σύμμαχος των Κούρδων. Πλέον οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν τους Κούρδους και στην πραγματικότητα τους πρόδωσαν. Τώρα προτιμούν να αφήσουν τους Κούρδους στα σύνορα και σχεδόν να τους αναγκάσουν να πολεμήσουν εναντίον των Τούρκων», επεσήμανε ο Πεσκόφ, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ήταν ξεκάθαρο πως, αν οι Κούρδοι δεν απομακρύνονταν από τη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας στη συροτουρκική μεθόριο, τότε οι Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα αναγκάζονταν να φύγουν από την περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση οι εναπομείναντες Κούρδοι θα αναγκάζονταν να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι Κούρδοι μαχητές γνωστοποίησαν στην Ουάσινγκτον ότι αποχώρησαν από τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος ανέφερε ότι ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στρατηγός Μαζλούμ Κομπάνι Αμπντί είπε ότι έχει υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…