Newsroom

Newsroom

Η Ουκρανία στις φλόγες-Σε κλοιό το Κίεβο και «παζάρια» στο διπλωματικό μέτωπο

Τέταρτη ημέρα πολέμου με ανοιχτά μέτωπα σε πολλές περιοχές. Σε κλοιό το Κίεβο και άλλες πόλεις, ενώ γίνονται παζάρια...από τις δυο πλευρές  για διάλογο  

live ukraine kievo 0

Η Μόσχα ανακοίνωσε έτοιμη για διαπραγματεύσεις και γνωστοποίησε ότι έστειλε αντιπροσωπεία των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας στο Μινσκ. Όμως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ρώσων στην Ουκρανία 

Την άφιξη στη Λευκορωσία ρωσικής αντιπροσωπείας προκειμένου να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης,  η Μόσχα περιμένει τώρα τους Ουκρανούς.

 

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε:

 
«Σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ρωσική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης, έφτασε στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να ξεκινήσει αντίστοιχες διαπραγματεύσεις και στην πόλη Γόμελ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, από την πλευρά του, σημείωσε ότι είχαν προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα για τη συνάντηση των αντιπροσωπειών και πλέον ασχολούνται με την επίλυση ζητημάτων πρωτοκόλλου.

Μήνυμα Πούτιν: Ήρωες οι Ρώσοι στρατιώτες

Σε ένα σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τον ηρωισμό των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που παλεύουν στην Ουκρανία και επανέλαβε τα περί «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» προς βοήθεια των πολιτών των λαϊκών δημοκρατιών του Ντονμπάς.

russia putin

 

Ζελένσκι: Όχι σε συνομιλίες στο Μινσκ

Την νέα διαφωνία του με το ενδεχόμενο να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία στη Λευκορωσία διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, εξηγώντας σε διάγγελμά του το πρωί της Κυριακής ότι η άρνησή του αυτή οφείλεται στις διευκολύνσεις από το Μινσκ για τις επιθέσεις της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος.

Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε στη Λευκορωσία αν η Ρωσία δεν είχε χρησιμοποιήσει το έδαφός της για επιθέσεις στην Ουκρανία είπε ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι η Ουκρανία παραμένει ανοιχτή σε διάλογο αλλά σε άλλες τοποθεσίες, σε χώρες, δηλαδή, που δεν έχουν επιδείξει επιθετικότητα απέναντι στην Ουκρανία.

Το διάγγελμα του Ζελενέσκι ήρθε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία προκειμένου να γίνουν συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Διεθνή ομάδα κρούσης θέλει  ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα του θέλει να στήσει διεθνή ειδική μονάδα επιχειρήσεων με μαχητές από το εξωτερικό.

«Αυτό θα είναι ένα κρίσιμο σημάδι ότι στηρίζετε και τη χώρα σας» είπε σε ανακοίνωσή του για να προσθέσει ότι απευθύνεται σε «όλους τους πολίτες του κόσμου, τους φίλους της Ουκρανίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην υπεράσπιση της Ουκρανίας, της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου μπορεί να έρθει και να πολεμήσει δίπλα-δίπλα με τους Ουκρανούς ενάντια στους Ρώσους εγκληματίες πολέμου» .

Μπήκαν στο Χάρκοβο  οι Ρώσοι

Οδομαχίες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τον ρωσικό στρατό σημειώνονται σήμερα στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας όπου οι αρχές έκαναν λόγο για «διείσδυση» στρατευμάτων της Μόσχας.

Οι μάχες σημειώνονται από το πρωί με ελαφρά τεθωρακισμένα που έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν τυλιχθεί στις φλόγες να είναι ορατά στους δρόμους, ενώ ακούγεται ο ήχος πυροβολισμών και σποραδικών εκρήξεων στην πόλη, που είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος έρημη, με τους κατοίκους να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

 

Σε κλοιό και Χερσώνα και Μπερντιάνσκ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ, κατά την τέταρτη ημέρα της εισβολής του στη χώρα.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ», που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…