Newsroom

Newsroom

Το Κρεμλίνο διαψεύδει για την προκαταβολή, γιατί είναι "ευτυχής" ο Σόιμπλε

Το Κρεμλίνο διέψευσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες πως η υπογραφή της συμφωνίας Αθήνας-Μόσχας για τη διέλευση του αγωγού «Turkish Stream» από…

schauble 0

Το Κρεμλίνο διέψευσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες πως η υπογραφή της συμφωνίας Αθήνας-Μόσχας για τη διέλευση του αγωγού «Turkish Stream» από την Ελλάδα ενδέχεται να φέρει άμεσα στα ελληνικά δημόσια ταμεία έως και 5 δισ. ευρώ.

«Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ από τα κέρδη του “ελληνικού αγωγού” φυσικού αερίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι δεν υπήρξε (τέτοια συμφωνία)» απάντησε χαρακτηριστικώς ο κ. Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ραδιοφωνικού σταθμού Business FM για το σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Spiegel». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο Βλ.Πούτιν «μόνος του είπε στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα) ότι κανείς δεν ζήτησε βοήθεια».

«Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργειακή συνεργασία τέθηκε. Είναι φυσικό ότι με το πέρας των συνομιλιών κορυφής συμφωνήθηκε ότι σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα υπάρξει επεξεργασία όλων των ζητημάτων, που σχετίζονται με τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, αλλά η Ρωσία δεν υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια, διότι ουδείς τη ζήτησε», επισήμανε ο κ. Πεσκόφ.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι ευτυχής για το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπογράψει μια συμφωνία για αέριο με τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως ότι η συμφωνία αυτή δεν θα έλυνε τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

«Είμαι ευτυχής γι’ αυτό για την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Σόμπλε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

«Όμως δεν πιστεύω ότι αυτό θα έλυνε τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα όσον αφορά την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της προς τους ευρωπαίους εταίρους της», έσπευσε να προσθέσει.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…