Κρεμασμένος στα μανταλάκια ή στο τσιγκέλι;

Όταν η τηλεόραση γίνεται έρημος, τότε “η γη της επαγγελίας θα είναι πάντοτε από την άλλη μεριά της ερήμου”.

Η πραγματικότητα είναι πόρνη που εκδικείται. Όσο κι αν είναι ελεγχόμενη και «σπιτωμένη», όσα λίφτινγκ κι αν κάνει, όσο μακιγιάζ κι αν βάλει, όσο κι αν την παρουσιάζεις ως μια πρωτόβγαλτη κι αθώα κοπέλα, έρχεται η στιγμή που θα αποκαλυφθεί το αληθινό της πρόσωπο, αλλά κυρίως το αποτρόπαιο δικό σου. Το πρόσωπο του σκληρού δουλέμπορου και εκμεταλλευτή μαστροπού.

“Ο νόμος που είμαι δεν θα με υποτάξει” είναι το σταθερό μότο της ιδεοληπτικής  και ακροδεξιάς διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόνο που δεν γνωρίζει ότι όσοι δηλώνουν «ανυπότακτοι» στα διατάγματα που θεσπίζουν για να υποτάξουν τους άλλους, εντέλει τα λούζονται και καταλήγουν να γίνουν περίγελος, γραφικοί και κατάπτυστοι.

Οι κύκλοι εγκλωβισμού «Ενημέρωση-Προπαγάνδα–Τηλεόραση-Νέα εικονική πραγματικότητα» σχηματίζονται και διαρκούν όσο οι κύκλοι στο νερό, όταν πετάς μια πέτρα.

Όλοι γνωρίζαμε τα γεγονότα στην Ικαρία, αλλά κάποιο σαΐνι της προπαγάνδας προσπάθησε με μπΕΡΤα να καλύψει την αποκάλυψη της πραγματικότητας και ανάρτησε (ο ανεγκέφαλος) έγγραφη ντιρεκτίβα: “Δεν παίζουμε φωτογραφία αλλά ούτε και βίντεο Κ. Μητσοτάκη από την βεράντα του σπιτιού Στεφανάδη (τραπέζι), Ικαρία. 
Επίσης παίζουμε μόνο πλάνα του Δ. Λιγνάδη, όχι με άλλους.”

Προφανώς θα σκέφτηκε το γεράκι (της Αγ. Παρασκευής) ότι γεγονός είναι αυτό που προβάλλει η τηλεόραση και ότι η πραγματικότητα ακυρώνεται όταν αποσιωπάται.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση του Star που δεν αποσιώπησε και αναφέρθηκε στην καταγγελία για τον βιασμό ανηλίκου από τον Δ. Λιγνάδη, αλλά ως ένα τίποτα: “Γνωστός σκηνοθέτης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για το …τίποτα”, γιατί σου λένε οι «έγκριτες» ειδήσεις του καναλιού ότι ο βιασμός ανηλίκου έχει παραγραφεί, και τι έχει απομείνει; Η αποπλάνηση του ανηλίκου, δηλαδή ένα….τίποτα.

Όπως υπάρχει -κατά τα κανάλια-  το μοναδικό σε αποτελεσματικότητα σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Κλείνουν την εθνική οδό πριν προλάβει και την κλείσει ο χιονιάς, και κάνουν εκτεταμένες  διακοπές ρεύματος πριν πάθουμε κανένα blackout. 
Σαν την Μήδεια ένα πράμα, σκοτώνεις τα παιδιά σου για να μην πάθουν σοβαρό ατύχημα. 

Όπως -κατά τα κανάλια- η κυβέρνηση εξάλειψε όλες τις αρρώστιες, αφού απαγορεύονται τα χειρουργεία και η νοσηλεία ασθενών (που δεν το λένε), πλην ακόμα (όπως λένε) του κορονοϊού. Κι όσοι πεθαίνουν αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ (που δεν το λένε), δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί αλλού πεθαίνουν περισσότεροι (όπως λένε).

Τότε τα κανάλια κρεμούσαν στα μανταλάκια τον «προδότη» Τσίπρα για το Μακεδονικό και για τα 12 μίλια στο Ιόνιο και την «φόνισσα» Δούρου για την Μάνδρα και το Μάτι, τώρα -για τους ίδιους ή ανάλογους λόγους- το διαδίκτυο τους κρεμάσει στο τσιγκέλι, αφού “το «κενό» υπάρχει όσο δεν πέφτεις μέσα του”.  

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση για τα ΜΜΕ και την τηλεόραση τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά. Στο ερώτημα “πόσο συχνά χρησιµοποιείτε τα ΜΜΕ καθηµερινά;”  το 36% απάντησε “από 1 έως 3 ώρες” και στο ερώτημα “ποιο µέσο χρησιµοποιείτε περισσότερο;” το 34% απάντησε “το διαδίκτυο”.

Κάποτε η είδηση είχε σημασία εάν συνοδευόταν από τη φράση “το είπε η τηλεόραση ”, πλέον η είδηση έχει αξία όταν “κατακλύζεται το διαδίκτυο”.
Αυτά είχε υπ’ όψη του και ο «γνωστός» Παπαχρήστος όταν έγραφε: “Το διαδίκτυο ανδρώθηκε στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι πρέπει να κάνουμε μ’ αυτό”.

Όταν η τηλεόραση γίνεται έρημος, τότε “η γη της επαγγελίας θα είναι πάντοτε από την άλλη μεριά της ερήμου”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

H κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας στο πλευρό των «ραγισμένων καρδιών» – Καμπάνια για τους σκληρούς χωρισμούς

H κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας στο πλευρό των «ραγισμένων καρδιών» – Καμπάνια για τους σκληρούς χωρισμούς

Η κυβερνητική καμπάνια «Love Better» προσφέρει συμβουλές και υποστήριξη για να ξεπεράσετε έναν επώδυνο χωρισμό