Κραυγή διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες στη Σάμο

Τις δραματικές συνθήκες μέσα στις οποίες είναι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στη Σάμο, αναμένοντας την απέλασή τους, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες - Σάμος.

samos

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δέκα μήνες τώρα που η Τουρκία δεν δέχεται προς επανεισδοχή στα εδάφη της κανέναν – ούτε τους Σύρους πρόσφυγες σε αντίθεση με τα όσα είχε δεσμευτεί βάσει της καταδικαστέας συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. 

Ιδίως αναφορικά με τους Σύρους πρόσφυγες που εισέρχονται από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να απορρίπτει τις αιτήσεις τους για άσυλο ως απαράδεκτες θεωρώντας την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα για αυτούς, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αρνείται να τους δεχτεί. 

Σύροι και άλλων εθνικοτήτων πρόσφυγες λαμβάνουν απορριπτικές αποφάσεις επί των αιτημάτων τους παραμένοντας εγκλωβισμένοι στη Σάμο, στερούμενοι στοιχειωδών δικαιωμάτων, όπως πρόσβαση σε φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λήψη μιας ελάχιστης οικονομικής βοήθειας. 

Είναι καταδικασμένοι, εξαθλιωμένοι από τις πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος τους αδιακρίτως χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κοινωνική και πραγματική τους κατάσταση. Οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, άνθρωποι με σοβαρά σωματικά ή ψυχολογικά προβλήματα υπόκεινται σε αυτή την εξοντωτική συνθήκη, αναμένοντας επί μήνες την απέλασή τους.  

Ξεχασμένοι από όλους, εγκλωβισμένοι στη Σάμο λόγω επιβληθέντος γεωγραφικού περιορισμού, στοιβαγμένοι υπό απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στην δασική περιοχή περιξ αυτού.

Καταδικαστέες εγκληματικές πολιτικές.

Στηρίζουμε τους ανθρώπους αυτους με τις δυνάμεις που διαθέτουμε.

Ερχόμενοι σε επαφή μαζί τους, τους προμηθευουμε βασικά ειδη σε τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής. Σε παλιότερη ανάρτηση έχουμε κοινοποιήσει τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί μας για τη συλλογή αυτών των ειδών

Ας προσπαθήσουμε μεσα στην δυσκολη αυτη κατασταση που περναμε ολοι να παραμείνουμε άνθρωποι, ενδιαφερόμενοι για τους πιο εξαθλιωμένους και κατατρεγμένους.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ -ΣΑΜΟΣ»

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…