Newsroom

Newsroom

Κραυγή απόγνωσης από τους εστιάτορες: Μέχρι και 80% η μείωση της κίνησης τις καθημερινές

Τα μέτρα στήριξης που ζητούν από την κυβέρνηση για να μην καταστραφούν 

estiasi

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν στα μαγαζιά τους εξαιτίας της πανδημίας και των τραγικών επιλογών της κυβέρνησης περιγράφει ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων Αττικής.

Ο Ιωάννης Δαβερώνης έκανε λόγο για πτώση της επισκεψιμότητας τις καθημερινές στα εστιατόρια σε ποσοστό που αγγίζει το 70 – 80% μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που αποκλείουν από τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους ανεμβολίαστους ο κ. Δαβερώνης τόνισε ότι κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να ρισκάρει με τα μέτρα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, διότι τα πρόστιμα είναι εξοντωντικά.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην όλη κατάσταση που επικρατεί αλλά υπάρχει μια μείωση της επισκεψιμότητας των πελατών στην Αττική της τάξης του 70 – 80%, ενώ τα Σαββατοκύριακα η πτώση φτάνει και το 50%», σημσείωσε και συμπλήρωσε:

«Η εστίαση δεν ζητάει χρήματα. Στην παρούσα φάση θα πρέπει να γίνει μια μείωση στα ενοίκια, τα δημοτικά τέλη και να γίνουν αναστολές στο προσωπικό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Αττικής επισημαίνοντας ότι οι ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους είναι στο 100%.

Αν η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τον κλάδο ζωντανό, θα πρέπει να στηριχτεί ο κλάδος. Είμαστε σε αναμονή».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους