Newsroom

Newsroom

Κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Σάμου σε Τσίπρα για την ακρίβεια

Την αγωνία τους για το τεράστιο κύμα ακρίβειας που πλήττει και το νησί τους εξέφρασαν στον Αλέξη Τσίπρα οι κάτοικοι στο Βαθύ της Σάμου που είχαν την ευκαιρία να τον χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του.

tsipras samos2

“Οι μισθοί δεν φθάνουν πια. Ούτε αυτά που εισπράττουμε Ένα ψωμί πήγα και πήρα σήμερα 1.30 ευρώ.Η βενζίνη στα ύψη. Δεν μπορεί να ζήσει ο κόσμος” σημείωσε η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος στην κεντρική αγορά.

 

“Να είσαι καλά να σε ξαναψηφίσω” του ευχήθηκε άλλη κάτοικος που τον αγκάλιαζε γιατί όπως είπε είναι ο πιο τίμιος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

 

“Το πήραμε απόφαση, δεν θα πάρουμε τα αναδρομικά. Την πήραμε την κρυάδα” ανέφεραν στον Αλέξη Τσίπρα ζευγάρι συνταξιούχων.

 

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μεγάλα προβλήματα του νησιού ιδιαίτερα λόγω της ακρίβειας.

 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Σάμος έχει πληγεί πολλαπλώς τα τελευταία χρόνια από την πανδημία, τον σεισμό, τις προσφυγικές ροές, αλλά και την ακρίβεια, καθώς τα καύσιμα στο νησί, όπως και στα περισσότερα νησιά, είναι ακριβότερα κατά 40 με 50 λεπτά.

 
Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο παραγωγικό σχέδιο οικονομικής ανάταξης της υπαίθρου με κεντρικό στόχο την αποκέντρωση και τα κίνητρα που θα πρέπει να δοθούν στους κατοίκους προκειμένου να παραμείνουν στα νησιά.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ρόλο που πρέπει να παίξουν τα Πανεπιστήμια στην ανάπτυξη της Περιφέρειας σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι εθνικό έγκλημα η στρατηγική του υπ.Παιδείας και της κυβέρνησης για μείωση των φοιτητών στα πανεπιστήμια.

Αναφερόμενος στην ελάχιστη βάση εισαγωγής επανέλαβε θα καταργηθεί. Δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού των κρατικών πανεπιστημίων σε βάθος τετραετίας, ώστε να μπορέσουν να γίνουν αντάξια της φήμης τους.

 
Σεισμόπληκτοι: Τραγικές καθυστερήσεις στην εκταμίευση κονδυλίων αποκατάστασης

 Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο και τις συνοικίες στο Βαθύ που είχαν πληγεί περισσότερο από το σεισμό. Όπως προέκυψε από την ενημέρωση που είχε από τους τοπικούς παράγοντες η πορεία της αποκατάστασης των ζημιών έχει μείνει πίσω αφού 18 μήνες μετά δεν έχει εκταμιευθεί μεγάλο μέρος από τα ποσά, καθώς από τα 80 και πλέον εκατομμύρια που έχει αιτηθεί για βοήθεια ο δήμος μόνο 5 εκατομμύρια έχουν δοθεί.

 
Ταυτόχρονα, όπως επισήμαναν όλοι, θα πρέπει να αναθεωρηθεί το τιμολόγιο των αποζημιώσεων για τα σπίτια. Ο τιμοκατάλογος των αποζημιώσεων παραμένει ίδιος από το 2011 και μόνο το τελευταίο τρίμηνο λόγω του τεράστιου κύματος ακρίβειας το κόστος των οικοδομικών υλικών έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό