Κραυγή αγωνίας προς τους Έλληνες δημοσιογράφους: Γιατί δεν αντιστέκεστε στους εθνικιστές;

O Gazmend Kapllani είναι ο άνθρωπος που δημοσιοποίησε την αντι-εθνικιστική ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, που ξεσήκωσε κύματα συζητήσεων και που τα ελληνικά ΜΜΕ και η ΝΔ διαστρέβλωσαν παρουσιάζοντάς την ως εθνικιστική. 

gazmend

Ο Gazmend Kapllani, έζησε για σχεδόν 20 χρόνια στην Ελλάδα και σήμερα ζει και εργάζεται ως καθηγητής, στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Με μια νέα του, συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook, o Kapllani, απευθύνεται στους, πρώην συναδέλφους του, δημοσιογράφους στα ελληνικά ΜΜΕ και τους απευθύνει έκκληση να σταματήσουν να παίζουν το επικίνδυνο και μισάνθρωπο παιχνίδι των νεοναζί και της αντιπολίτευσης, όπως εκφράστηκε από ηγετικά στελέχη της ΝΔ. 

Διαβάστε ολόκληρη την σπαρακτική ανοιχτή επιστολή του Gazmend Kapllani, όπως τη δημοσίευσε στα ελληνικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Φίλοι και φίλες μου Έλληνες δημοσιογράφοι. 
Είμαι ένας απο τους πρώην συναδέλφους σας. Έχω δουλέψει μαζί σας για είκοσι χρόνια. 
Ξέρω ότι η δημοσιογραφία (όπως πολλοί άλλοι τομείς) στην Ελλάδα κατέρρευσε το 2012. Ήμουν κομμάτι αυτής της κατάρρευσης.
Είδα πως καταστράφηκαν οικογένειες, ζωές, όνειρα, πρόσωπα. 

Σήμερα όμως πολλοί και πολλές απο σας παραμένετε ακόμα με έναν τρόπο ή τον άλλον ενεργοί, είτε σε ιστοσελίδες είτε σε άλλα μέσα.

Παρακολουθώ εδώ και μέρες αποσβολωμένος και σοκαρισμένος την εκστρατεία απόλυτης παραπληροφόρησης που εξελίσσεται στα ελληνικά ΜΜΕ με αφορμή το τραγικό συμβάν στους Βουλιαράτες της Νότιας Αλβανίας.

Κάποιοι απο σας εργάζονται σε μέσα που πρωταγωνιστούν σε αυτην την εκστρατεία. γιατί κρύβεστε πίσω απο την σιωπή σας;

Γιατί δεν αντιστέκεστε; γιατί βλέπετε την χώρα σας να πέσει στα χέρια των νεοναζί και των παρανοϊκών εθνικιστών και κάνετε σαν να μην συμβαίνει τίποτα;

Ζουμε σε εποχές δραματικές και εκρηκτικές. 

Οι δημοσιογράφοι έχουν ως αποστολή τους την αλήθεια, την έρευνα, την εντιμότητα.

Είναι έντιμο λοιπόν, κάποιοι από σας, επειδή δεν γουστάρετε τον Αλέξη Τσίπρα να παραποιείτε την αλήθεια και να παίζετε το παιχνίδι των ναζί;

Επειδή νομίζετε ότι έτσι θα δημιουργήσετε πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα και θα τον γκρεμίζετε. 

Ο Τσίπρας σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. 

Αυτό που θα γκρεμίσετε είναι το μέλλον της χώρας σας και των ανθρώπων της.

Αυτή ήταν πάντα η τραγωδία των Βαλκανίων: για το γινάτι του γείτονα δεν έχουμε πρόβλημα να πυρπολήσουμε όλο το χωριό.

Αν η χώρα κατρακυλήσει στην απόλυτη εθνικιστή παράνοια, θα καταστρέψει και τον εαυτό της και μάλλον και τους γείτονές της.

Αυτό ονειρεύεστε: να κάνετε δημοσιογραφία πάνω στα ερείπια;

 

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…