Newsroom

Newsroom

Κραυγή αγωνίας από εργαζόμενο της Λάρκο

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με μπροστάρηδες τους Κωστή Χατζηδάκη και Χρήστο Σταϊκούρα, ξεκινώντας μία σειρά ιδιωτικοποιήσεων έχει στο πρόγραμμα αφού μας βάλει σε καθεστώς εκκαθάρισης να μας ξεπουλήσει», αναφέρει μεταξύ άλλων στην καταγγελία του στο Κουτί της Πανδώρας εργαζόμενος στην Γ.Μ.Μ.Α.Ε. Λάρκο.  

larko 2

«Είμαι ένας εργαζόμενος στην Γ.Μ.Μ.Α.Ε. Λάρκο. Είναι μία εταιρεία παραγωγής ΣιδηροΝικελίου που δραστηριοποιείται , τόσο με εργοστάσιο μονάδας παραγωγής όσο και με μεταλλεία , σε πέντε νομούς της χώρας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με μπροστάρηδες τους Κωστή Χατζηδάκη και Χρήστο Σταϊκούρα, ξεκινώντας μία σειρά ιδιωτικοποιήσεων έχει στο πρόγραμμα αφού μας βάλει σε καθεστώς εκκαθάρισης να μας ξεπουλήσει. Η επιχείρηση απασχολεί σε όλα τα εργοτάξιά της περίπου 1200 μόνιμους εργαζόμενους, εκατοντάδες εργαζόμενους σε μόνιμες εργολαβίες και συνεργάζεται με 12500 ΑΦΜ ανά την Ελλάδα.  Ειδικά στην περιοχή μας , στον Δήμο Λοκρίδας και τους γύρω δήμους, αν προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης θα επέλθει οικονομικός μαρασμός και μετανάστευση πολιτών σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης , το οποίο και επεξεργάζονταν από το 2014, η εταιρεία θα μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης με μείωση μισθών κατά το διάστημα αυτό και στην συνέχεια θα πωληθεί σε δύο κομμάτια, ένα το εργοστάσιο παραγωγής ΣιδηροΝικελίου και ένα άλλο που θα απαρτίζεται από τα 3 μεταλλεία της χωρίς να διασφαλίζει ότι θα αγοραστούν και τα δύο από τον ίδιο επενδυτή. Χωρίς να διασφαλίζει την συνέχεια της παραγωγικής διαδικασίας της εταιρείας και προφανώς  χωρίς να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα κεκτημένα των εργαζομένων. 

Για τον λόγο αυτό έχουμε ξεκινήσει μία σειρά κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν με διάφορες ημερίδες στην περιοχή μας, με πορεία στην Αθήνα ( Ομόνοια – Σύνταγμα ) στις  25/1/2020 και συνεχίζουμε την κλιμάκωση με 24ωρη απεργία στις 11/2/2020 στον χώρο του εργοστασίου. Η φωνή μας δεν ακούγεται παρά μόνο από το 902 και τα τοπικά λιγοστά ΜΜΕ. Αντιθέτως διάφορα site τύπου Liberal ,Capital και τα λοιπά προπαγανδίζουν και δυναμιτίζουν με ψέματα υπέρ της κυβέρνησης. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης εμφανίζεται στα κανάλια και βάλλεται κατά του εργοστασίου, λέγοντας παντού ότι η Λάρκο χρωστάει στην ΔΕΗ 300 εκ. ευρώ, ότι έχει πρόστιμα 50 εκ. ευρώ για περιβαλλοντικούς λόγους, ότι πρέπει να επιστρέψει στην δημόσιο 136 εκ ευρώ λόγω κρατικών ενισχύσεων που κρίθηκαν παράνομες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι οι μισθοί στην Λάρκο είναι 3000 και 4000 ευρώ. 

Δεν λέει όμως ποιος επιτρέπει στην Λάρκο να ρυπαίνει και να εναποθέτει σκουριά στον Ευβοϊκό κόλπο. Δεν λέει ποια κυβέρνηση έδωσε άδεια για αυτό. Δεν λέει επί ποιας κυβέρνησης διπλασιάστηκε η τιμή της κιλοβατόρας και εκτινάχθηκε στο χρέος προς την ΔΕΗ ( η οποία είναι και μέτοχος της εταιρείας ). Δεν λέει επί ποιας κυβέρνησης έγινε το hedging και δεν έφτασαν ποτέ στα ταμεία της Λαρκο 500 εκ. ευρώ που αν υπήρχαν σήμερα δεν θα είχαμε κανένα θέμα. Δεν λέει ότι οι μισθοί των 3000 και 4000 ευρώ αφορούν διευθυντές και συγγενικά πρόσωπα βουλευτών και υπουργών και ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων κατά μέσο όρο παίρνει 1000 ευρώ  – και ίσως να λέω και πολλά –  και δουλεύουν σε συνθήκες που κανείς από αυτούς που μας τα καταλογίζουν τα μύρια όσα δεν έχουν καν διανοηθεί. Δεν λέει πόσοι έχουν σκοτωθεί στον χώρο του εργοστασίου και των εργοταξίων / μεταλλείων  για να μπορούν αυτοί να κάνουν τα πολιτικά τους παιχνίδια. Δεν λέει γιατί είναι παράνομες οι κρατικές ενισχύσεις σε μία δημόσια εταιρεία που προσφέρει το 3%του ΑΕΠ της χώρας , ενώ για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών δεν ανοίγει ρουθούνι.»

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…