Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στον ΠΗΓΑΣΟ

Μετά τις πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις με την καταγγελία του δανείου της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ, οι 430 εργαζόμενοι τις εταιρείας εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος του “ξαφνικού θανάτου.

593cf2961dc5244f448b4567

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν «προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της πτώχευσης και να βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο χωρίς καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων. Επίσης κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση και τα κόμματα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στις 430 οικογένειες αλλά και απέναντι στην ελευθεροτυπία».”

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Εδώ και λίγα 24ωρα το εκδοτικό συγκρότημα «Πήγασος» βρίσκεται αντιμέτωπο με την μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του. Ο εφιάλτης της πτώχευσης – χωρίς να ευθύνονται οι εργαζόμενοι – και η μόνιμη απουσία από τα περίπτερα ιστορικών εφημερίδων που συνέβαλαν επί δεκαετίες στην ενημέρωση σημαντικής μερίδας της κοινής γνώμης με δεκάδες αποκαλύψεις, έγκυρες αναλύσεις και ρεπορτάζ, είναι εδώ εξαιτίας σειράς λανθασμένων χειρισμών! Για τους 430 εργαζόμενους στην «Πήγασος», ο κίνδυνος του «ξαφνικού θανάτου» σηματοδοτεί την άμεση μετάβαση τους στο καθεστώς της ανεργίας, χωρίς καν αποζημίωση και καταβολή δεδουλευμένων, δικαιώματα που για την πλειονότητα των εργαζομένων στη χώρα θεωρούνται – και σωστά – αυτονόητα.

Οι εργαζόμενοι στην «Πήγασος» (δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικοί) έχοντας, υπό αντίξοες συνθήκες, παλέψει για πολλούς μήνες να κρατήσουμε ζωντανές τις εφημερίδες και παρά τα προβλήματα που μοιραία δημιουργούνται εξαιτίας της καταγγελίας των δανείων της εταιρείας, διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος της πτώχευσης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα νέο, υγιές ξεκίνημα του εκδοτικού συγκροτήματος που το 1981 ανέτρεψε τα δεδομένα στον χώρο του Τύπου.

Είναι η ώρα της μάχης με στόχο να κρατηθούν στην ζωή, ιστορικές εφημερίδες που θα συνεχίσουν να συμβάλουν στον πλουραλισμό και στην πολυφωνία, συστατικά απαραίτητα για την Δημοκρατία. Είναι η ώρα που όλοι (τράπεζες, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις στον χώρο του Τύπου) πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, απέναντι στις 430 οικογένειες αλλά και απέναντι στην ελευθεροτυπία ως αγαθού για την ίδια την κοινωνία. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς σκοπιμότητες. Με τίμιο, «καθαρό» λόγο και κυρίως με πραγματική βούληση για να βρεθεί λύση!

Η Επιτροπή Εργαζομένων του Πήγασου

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…