Newsroom

Newsroom

Κραυγή οργής από γυναίκα στη Μάνδρα: «Μας άφησαν στο έλεος του θεού, δεν είδαμε έναν πυροσβέστη»

«Δεν ήρθε καμία εντολή εκκένωσης σε εμάς και οι φλόγες φτάσανε 100 μέτρα από το σπίτι μας»

5933392 1

Γροθιά στο στομάχι είναι τα λόγια της κυρίας Αγγελικής που περιγράφει στην τηλεόραση του OPEN τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν και ζουν οι κάτοικοι της Μάνδρας εξαιτίας της πυρκαγιάς ενώ ταυτόχρονα ξεσπά ενάντιο στην εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας.

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού», λέει χαρακτηριστικά η κυρία Αγγελική και προσθέτει:

«Δεν υπάρχει αεροπλάνο, δεν υπάρχει πυροσβέστης, μας έχουν κλείσει τον δρόμο, δεν έχουμε πρόσβαση στα σπίτια μας. Οι άνδρες μας περάσανε κρυφά και πήγαν κάτω και κόβουνε να ανοίξουν αντιπυρική. Δεν υπάρχει ένας πυροσβέστης, σας ορκίζομαι στα παιδιά μου. Από χτες δεν είδαμε έναν πυροσβέστη

Το σπίτι μου είναι ανάμεσα σε Μάνδρα και Οινόη, στο Παλαιοχώρι. Σε μας δεν ήρθε καμία εντολή εκκένωσης. Ήρθε ένα μήνυμα του 112 να κλείσουμε τα παράθυρα. Και οι φλόγες φτάσανε 100 μέτρα από το σπίτι μας. Δεν ήρθε ούτε ένα περιπολικό να πει ‘’εκκενώστε’’. Υπάρχουν μεγάλοι άνθρωποι στον οικισμό, που είναι ακόμα εκεί γιατί δεν μπορούν να φύγουν».

Στη συνέχεια η κ. Αγγελική που επικοινώνησε με το OPEN, καλώντας σε βοήθεια περιγράφει: «Τον οικισμό τον εγκαταλείψαμε και πήγαμε 200 μέτρα από την απέναντι πλευρά και απλά βλέπουμε την καταστροφή.

«Είναι πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μας η φωτιά. Έχουμε ζωάκια. Δεν μπορέσαμε να τα μεταφέρουμε. Τα αφήσαμε πίσω» συνεχίζει η κυρία Αγγελική κλαίγοντας. «Υπάρχουν και ηλικιωμένοι, ούτε αυτούς μπορέσαμε να τους πάρουμε. Δε γνωρίζω τι έχει γίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Είναι θέμα χρόνου η φωτιά να φτάσει στα σπίτια μας».

Η Mundo Deportivo αποθεώνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Ο επαναστάτης που έχει κατακτήσει την Ευρώπη»

Γιανακκοπυλοσ

Η Mundo Deportivo αποθεώνει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Ο επαναστάτης που έχει κατακτήσει την Ευρώπη»

Η Mundo Deportivo έκανε αφιέρωμα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά την κατάκτηση της EuroLeague από τον…

Αποκάλυψη για το «μπάζωμα στα Τέμπη»: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 3 Μαρτίου – Παρόντες Αγοραστός και Τριαντόπουλος (video)

ΤΕΜΠΗ Γερανος

Αποκάλυψη για το «μπάζωμα στα Τέμπη»: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 3 Μαρτίου – Παρόντες Αγοραστός και Τριαντόπουλος (video)

Το «μπάζωμα» συζητήθηκε σε άγνωστη μέχρι σήμερα σύσκεψη με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες το βράδυ…