Κραυγή αγωνίας από τους Χριστιανούς της Παλαιστίνης με αφορμή τα Χριστούγεννα

«Μάθατε ποτέ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας ότι οι αδελφοί σας Χριστιανοί απαγορεύεται να επισκεφτούν πολλά από αυτά τα μέρη;»

AP22356719480003

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν οι Χριστιανοί της Παλαιστίνης, καλώντας τον υπόλοιπο χριστιανικό κόσμο να μην κλείνει τα μάτια στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Με κείμενο που υπογράφουν δύο χριστιανές παλαιστίνιες στο MiddleEastEye, παραθέτουν τα βασικά προβλήματα και τον ρατσισμό που αντιμετωπίζουν.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Discover (@meediscover)

Ακολουθούν αποσπάσματα του κειμένου:

Κι όμως, οι Χριστιανοί Παλαιστίνιοι υπάρχουν. Την ώρα που οι Χριστιανοί ίσως θεωρούνται μειονότητα εντός της Παλαιστίνης, αυτή η κοινότητα που υπάρχει εδώ και αιώνες αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παλαστινιακής κοινωνίας.

Ωστόσο, πολλοί Δυτικοί δεν κατανοούν την ποικιλομορφία που υπάρχει εντός της παλαιστινιακής κοινωνίας.

Η Ευρώπη άρχισε να ασπάζεται τον Χριστιανισμό όταν αποτελούσε μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον 4ο αιώνα μ.Χ.. Μέχρι τότε, ο Χριστιανισμός παρέμενε ζωντανός στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή του Λεβάντε, με τις αρχαίες παραδόσεις να ζουν ακόμη και σήμερα.

Τα προσκυνήματά σας αγνοούν την ύπαρξή μας. Σας ακούμε να περγράφετε τα χριστιανικά σας προσκυνήματα στους Ιερούς Τόπους και διαβάζουμε τις αναρτήσεις σας για τις επισκέψεις σας σε διάφορες «ιερές τοποθεσίες στο Ισραήλ». Μάθατε ποτέ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας ότι οι αδελφοί σας Χριστιανοί απαγορεύεται να επισκεφτούν πολλά από αυτά τα μέρη;

Όπως οι Μουσουλμάνοι, έτσι και εμείς βιώνουμε την ισλαμοφοβία. Το Hollywood λατρεύει να λέει τις ιστορίες μας, αλλά σπανίως με θετικό πρόσημο. Αυτά τα στερεότυπα ταυτίζονται με τον αντι-αραβικό ρατσισμό, ανεξαρτήτως της πίστης.

Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας να αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους που εργαλειοποιούν την ύπαρξή μας για να δικαιολογήσουν τον σιωνισμό και άλλες οριενταλιστικές ιδέες. Για παράδειγμα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη θεωρία ότι το κράτος του Ισραήλ είναι η μόνη δημοκρατία στην περιοχή και ότι μας προστατεύει από τους Μουσουλμάνους Παλαιστίνιους. Οι σιωνιστές υποστηρίζουν ότι ο συνεχώς μειούμενος πληθυσμός των Παλαιστινίων Χριστιανών είναι αποτέλεσμα της καταπίεσης των μουσουλμάνων. Πράγματι οι Παλαιστίνιοι Χριστιανοί υποφέρουν. Εκδιωχθήκαμε από τα σπίτια μας το 1948, μια αποικιοκρατική δύναμη δημιούργησε ένα τείχος-απαρτχάιτ στα εδάφη μας και βόμβες έπεσαν στις πόλεις μας. Οι υπεύθυνοι όμως για αυτό δεν είναι οι παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση.

Όπως και εσείς, αυτές τις μέρες γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα.
Σας βλέπουμε. Ζητάμε να μας δείτε και εσείς και να ακούσετε τις ιστορίες μας.

Ριάν αν Νατούρ και Σουζάν Μουάντι Νταράζ,

Παλαιστίνιες Χριστιανές.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη